Снимка: архив "Булфото"
fallback

Общинските болници са на ръба на оцеляването не от една или две години и защо никой не е направил нищо по въпроса. Това попита здравният министър Кирил Ананиев депутатите и от ляво, и от дясно.

Той отчете, че в момента 98 милиона лева са неразплатените пари на болниците, като над 40 милиона от тях са към кредитори.

Oще по темата

Този борч обаче е натрупан през последните 10 години, като за последната се е увеличил само с един милион, стана ясно от думите на Ананиев, който отсече, че ако са били взети мерки, сега нямаше да се стигне до ситуацията 10 или 20 болници да са пред фалит.

Здравният министър припомни, че вече се срещна с представители на общинските болници и се ангажира да предприеме стъпки за подобряване на състоянието им. Една от тях е увеличаване на финансирането на общинските болници.

"Поех ангажимент и за промяна на някои от цените най - вече за профилактика, детско и майчинско здравеопазване, ще окажем методическа помощ на всички ръководства за да се оптимизира и преструктурира работата на общинските болници, където е нужно", обясни още Ананиев.

Иначе депутатите го задължиха до три месеца месец да внесе в НС концепция за стабилизиране и оздравяване на на общинските болници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

Държавните(общинските) болници трябва тотално да се закрият. Там се краде най-много и затова няма. Дали ще имат толкова дългове, ако са частни и борча ги бие по джоба. За обслужването и нивото на специалистите няма какво да се каже. Който е по-кадърен и му се работи отдавна си е вдигнал чукалата от държавната(общинската) болница

10

Анонимен

преди 6 години

Абе Онаниев, а кой е бил на власт през тези 10 години?

9

Язе

преди 6 години

Последните 3 месеца са изсипани 100 млн. за МВР (без реформа) още толкова за Армията, 50 млн. за *** от ЕС за комфорт и глезотии. Не се знае още колко и за какво но се спрягат суми около 500 млн. Но за пенсии няма, не може да падне тавана на пенсиите, за здраве няма, за пътищата няма. Онзи ден за едно пътуване до северозапада на главен път, дупка след завой и две гуми фира. Нищо не е наред в тая държава, ама нищо. Затова бягат хората.

fallback