Снимка: архив "Булфото"
fallback

Законпроектът за ратификация на Истанбулската конвенция не е изтеглен, нужно е още време, за да се запознаят с документа всички коментиращи темата.

Това обяви правосъдният министър Цецка Цачева пред БНТ.

Тя отново беше категорична, че с документа не се въвежда трети пол, с него не се приемат еднополовите бракове и той може да се ратифицира и със забележки.

Oще по темата

Цачева припомни, че Конвенцията е подписана през април 2016 г., затова е изненадана от мненията, че едва сега започвала информираността по темата.

"За мен неприятната изненада е поведението на левицата. От 2012 г., когато се заговори за Истанбулската конвенция, винаги са заявявали нейното приемане. На 1 декември имаше висок форум в Лисабон на ПЕС, приеха резолюция за приемането на конвенцията, колизията се случи в първите дни на януари, когато законопроектът беше внесен в Народното събрание", обясни правосъдният министър.

Цачева призова за по-умерени квалификации и да бъде прочетена конвенцията.

"Процесът по ратификация върви във всички държави, досега е подписана в 17 държави от ЕС", каза още министърът на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

339

минион

преди 6 години

цецка цачева отрича собствения си трети пол както и на свойте колеги хм депотат за депотат е вълк ...с пари

338

много внимавайте

преди 6 години

346 го каза безкрайно ясно-НИЕ НЯМА ДА ПРЕДАДЕМ ДЕЦАТА СИ!

337

аман

преди 6 години

Назначаването на подобни екземпляри на висши постове е риск за държавата щото лапат кукичката до край на всичко дето им го подават от фондацийките безкритично и после като усетят омазването почват да усукват по килифарски да не паднат по гръб... как нищо страшно нямало. Та и таз придърпали я в джендер организации, овъртяла се щото е неграмотна и сега се гъне- грозна гледка ако не е пагубна за държавата.

fallback