Илияна Йотова. Снимка: БТА
fallback

Приемам изцяло предложението на БСП да има референдум за Истанбулската конвенция. Нека да има референдум, това означава да се разясни този документ на хората. Това заяви пред bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея кабинетът е гласувал конвенцията прибързано, преди да подготви пакет от закони, които да я придружават.

През изминалата седмица Йотова и президентът Румен Радев дадоха брифинг по повод година от встъпването им в длъжност.

По думите на Йотова властта не е променила Радев. „Президентът сам взима решенията. Чува различни мнения, но последната дума е негова”, коментира тя, запитана зависим ли е президентът от БСП при взимането на важни решения.

Oще по темата

В отговор на въпрос приема ли тезата на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че ниският рейтинг на институцията се дължи и на нападките на Румен Радев вицепрезидентът каза: „Румен Радев не е обидил парламента като институция, това беше загриженост и тревога”, посочи Илияна Йотова.

Тя защити правото на БСП да внесе вот на недоверие и коментира, че лош вкус по-скоро е внушението, че „трябва да заметем всичко под килима, за да се представим пред Европа”.

Йотова коментира и казуса с убиеца на баща ѝ, който поискал да бъде помилван.

„Опитах се да прочета документите, но в първите страници прочетох някои неща и затова помолих президента да се занимае с тоя случай по изключение. Всъщност прочетох последните думи на баща ми, които никога не съм виждала преди това. С ясното съзнание, че животът му завършва, неговото послание е към мен и сестра ми”, разказа Илияна Йотова.

Бащата на Йотова – Малин Тодоров е нападнат с нож във влака София – Драгоман преди 15 години, починал е от раните в „Пирогов”.
 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

къв референдум,бе

преди 6 години

Шейтанов обясни подробно и професионално за какво става дума!Толкова ли е трудно да изясни нещата в Нар.събрание пред ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ политици,на тях поне малко да им съмне,и да вземат правилно решение!?Лекомислените обещания на Герб пред запада,без да се съобразява с България,са национално предателство,за което ще се търси отговорност!И то голяма!И хич да не разчитат на амер.посланник и ДС!!

216

Анонимен

преди 6 години

Йотова, мога да повярвам, че и вие, които сте работили по конвенцията, не сте усетили капана. Но никога не е късно да осъзнаете грешката и да заемете достойна и ясна позиция. И не е в рефередума въпросът, а в това дали изобщо има нужда да се приеме този хлъзгав документ и какви могат да бъдат последиците от него. Оценка на риска е повече от необходима, а не референдум!

215

Уплашен

преди 6 години

Тоз дзвер на снимката от кой *** е, бря?!

fallback