Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

С недоволство заради отсъствието на премиера Бойко Борисов започнаха дебатите по внесения от БСП вот на недоверие.

"Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция", обвини червената шефка Корнелия Нинова.

Oще по темата

"Вотът приключи преди да е започнал", отсече тя.

Веднага след откриването на заседанието, след като се оказа, че премиерът не в залата, а само част от министрите му заеха местата си, соцдепутатът Драгомир Стойнев настоя депутатите да изчакат и Борисов да дойде, преди да започнат работата си.

Шефката на НС Цвета Караянчева обясни, че ще бъде предадено на Борисов искането на левицата да дойде в парламента.

След това пък Антон Кутев от БСП настоя тя да даде почивка, докато Борисов дойде, защото все пак става въпрос за вот на недоверие спрямо неговия кабинет.

Нинова пък използва това, че дебатът се предава пряко по националната телевизия и БНР, и се обърна директно към хората.

"Уважаеми български граждани, правим този вот на недоверие за вас. Всеки от вас е свободен човек да подкрепя БСП, ГЕРБ, ОП, "Воля", ДПС. Това е свободен избор, но всеки от вас е срещал в живота си корупцията", заяви Нинова.

Тя посочи, че вотът на недоверие е за хората, за да имат смелост, сили, да ги освободи от страха и да им даде самочувствие, че никое правителство не е по-голямо от тях.

"Този вот не е само за БСП и на БСП. Той е на майките на децата в София, които не са си платили и не са в онзи списък за детските градини с предимство. Той е за работниците, които не са си получили заплатите, но работодателите ще се измъкнат от отговорност, защото са си платили, на когото трябва или са близки до властта. Той е на собствениците на малки и семейни фирми, които няма да получат обществена поръчка", каза лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 6 години

ГЪРБОТРОЛОВЕТЕ, ТРОЛОВЕТЕ НА 10 ГОДИШНОТО КОРУПЦИОННО ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ СА НАЛАЗИЛИ ТЕМАТА.

103

Куку

преди 6 години

Ба тая наистина се взема на сериозно. Ще си остави Бойко работата и ще дойде в парламента, заради глупостите на Корнелия. Другарке, виж се в огледалото ***, минало ти е времето да дойде някой заради тебе

102

Калинка

преди 6 години

Вместо да ходи нагоре надолу да уважи българския парламент! За какъв се мисли банкянския човечец, не е по-голям от парламента? Всички знаем какво очаква високомерните ръководители

fallback