Снимка: архив "Булфото"
fallback

Решението на Патриотите да не подкрепят приемането на Истанбулската конвенция няма да доведе до напрежение в управляващо мнозинство. В това е убедена председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Oще по темата

Вчера "Обединени патриоти" категорично заявиха, че са против Истанбулската конвенция и няма да я подкрепят.

Също така те призоваха ГЕРБ да я оттеглят и да не я вкарват в Народното събрание, защото имало нарушения при подписването ѝ. 

"Дискусията за Истанбулската конвенция няма да бъде отложена. След обсъжданията, които предстои да направим, се надявам, че на обществото ще му бъдат разяснени много неточности и то ще разбере какво всъщност налага тя", каза шефката на парламента пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза още, че късно снощи са били получени разяснителни записки и възможни резерви, които могат да бъдат приложени в определени допускания на Истанбулската конвенция.

"Надявам се дебатите във вторник (23 януари) да дадат отзвук на всичко онова, което се насади в общественото пространство и притеснява хората. Парламентът е длъжен да даде възможност на всички, които имат мнение по въпроса, да го изкажат. Затова и разговорите ще бъдат отворени. На тях ще могат да присъстват различни неправителствени организации и хора, които са заинтересовани от темата", подчерта председателят на парламента.

Според Караянчева някои от спорните текстове биха могли да се заменят с други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

БЪЛГАРИН

преди 6 години

До NACOМНОГО ТОЧНО----КОНВЕНЦИЯТА Е--ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ПРОБЛЕМА---СПАСЯВАНЕ НА НАЦИЯТА НАРЕЧЕНИ--БЪЛГАРИ ПРЕЗИДЕНТА ДА ПОИСКА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА СТИГА СЕ Е КРИЛ ЗАД ПРОБЛЕМИТЕ НА АРМИЯТА КОЯТО НЯМАМЕ ПРИЕМАТ ЛИ НИ В ШЕНГЕН ---СМЪРТ НАБЪЛГАРИЯ

65

За ГЕРБ е важна влас

преди 6 години

ГЕРБ се вълнува само от властта и е готова да направи всякакви безобразия само и само да запази властта. Значи няма значение какво мислят хората. Няма значение дали тази конвенция ще спаси някого от насилие или ще въведе СОЦИАЛЕН ПОЛ като понятие в законодателството и това ще допринесе за извращенията над деца в България? Били получили разяснения? Да не би да са слабоумни и не могат да мислят? Май, да. Борсиов е *** и е готов и обратен да стане, само и само да се докопа до властта.

64

експериментът

преди 6 години

пост . 72 да се четеПоради липса на разбиране на еманципацията,, криворазбрана еманципация на мъжките момичета...

fallback