Снимка: архив, Булфото
fallback

БСП внасят предложения за промени в Наказателния кодекс, с които ще се приведат на равнището на българското законодатество изискванията на Истанбулската конвенция в частта й за мерки срещу домашното насилие.

Oще по темата

Червените предлагат насилието да се третира като престъпление от общ характер.

"Досега то беше такова от частен характер и не даваше възможност да се преследва със способите на държавното обвинение. Внасяме предложение за създаване на квалифициран състав, с който се увеличават наказанията срещу лица, извършили насилие и особено в случаите на рецидив", обясни соцлидерката Нинова.

Тя допълни, че следващата седмица ще внесат и предложение за създаването на кризисни центрове във всички областни градове.

От БСП категорично заявиха, че са против домашното насилие във всичките му прояви и затова предлагат реално решение за гражданите чрез промени в българските закони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ognyanz

преди 6 години

Инициативата за БСП за този закон е начин да се измъкнем от капана, заложен ни от ЕвроГейската комисия с тази конвенция, и по-точно с узаконяването на трети пол, социален такъв и др. про'стотии от този род.А ГЕРБ от своя страна вече започна агитацията за приемането на конвенцията. Опорната точка е: "У нас има големи проблеми с насилието над жените и без да приемем конвенцията (разбирай: без да признаем третия пол и т.н.) не можем да ги решим. А какво общо има едното с другото - само те си знаят

36

Анонимен

преди 6 години

А изобщо има ли хора,които да умеят да изработват законодателство в парламента?Къде е Дончева и други способни хора,юристи?

35

Анонимен

преди 6 години

Тая инициатива е излишна според мен, ноо може би няма друг начин да се измъкнем от хватката на еврогейтаците на които явно крайната цел им е белите мъже да не искат контакт с другия пол, да ги е страх даже да заговорят жена от страх да не ги съдят! Но за камиларите няма да важи, щото те си имат културни особености, и ще продължат да заплождат белите европейки, а белия мъж ще кара на мара с петте баджака или още по-лошо - ще се изпедерасти! Да благодарим на жените за ситуацията в която се намира

fallback