Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

От БСП внесоха мотивите за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3 в деловодството на парламента. От левицата ще атакуват политиката на правителството в здравеопазването, обществените поръчки, строителството и санирането и контрабандата.

"Мотивите са факт, внесени са в деловодството, в 10 страници. Конкретиката остава за дебата", обясни лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Попитана дали в дните на откриването на европредседателството вотът не е един вид саботаж, тя отговори, че това е отговор на 83% от гражданите, които смятат, че корупцията е проблем №1.

Oще по темата

"Борбата с корупцията е проевропейска политика, а не антиевропейска. Попитайте някой евролидер дали е съгласен за 6 месеца да се затвори темата за борбата с корупцията, защото някоя държава е председател", настоя червената лидерка.

По думите й с този вот ще си проличи кой иска да има борба с корупцията и кой не.

"По-добре сами алтернатива на статуквото, сами срещу корупцията, отколко част от статуквото, което брани корупцията", заключи Нинова и отново настоя да се разсекретят доклади на правоохранителните органи, според които има заплаха за финансовата сигурност на страната.

Според ГЕРБ пък вотът на недоверие е обречен на провал и е "лошо изиграно тактическо действие".

"БСП имитират политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани получаваме един вот, който е обречен", коментира Тома Биков.

По думите му няма как вотът да свали правителството, не защото няма достатъчно гласове, а тъй като България бележи най-добрите си икономически показатели през последните 10 години.

"Имаме 4% икономически растеж, повишен кредитен рейтинг, почти нямаме бюджетен дефицит, имаме бюджет, който разхлабва коланите на българите. И точно в този момент да спрем този тренд, за удоволствието на колегите от БСП, за да имитират политическата си дейност? Няма начин да допуснем подобно нещо", отсече той.

Той допълни и че корупцията е обща тема, която дава възможност за "разтягане на локуми, за патетика, морализаторстване".

"Техният вот на недоверие за момента е насочен към Делян Добрев, който нито е премиер, нито министър", допълни Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и че вотът не е успял да обедини опозицията, тъй като вотът е внесен в крайна сметка само от едната опозиционна партия.

"Това е лошо изиграно тактическо действие и ще си понесат политическите негативи. Една от основните цели на този вот вече е г-жа Нинова довечера да я дават в новините", завърши Биков.

Борис Ячев от "Обединените патриоти" пък определи мотивите на левицата като смехотворни и заяви, че от парламентарната група няма да подкрепят вота.

"Желанието за вота е изцяло политическият стремеж на Нинова да си даде допълнително един час политечско говорене и да си реши донякъде свои вътрешни проблеми, свързани с нейното укрепване като лидер", настоя патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

ognyanz

преди 6 години

До "Така е": Точно си изброил пропагандните точки на гербаджиите: Бойко - любимецът на народа (а болниците фалират и за народа няма здравеопазване, ние, след три мандата на Бойко вече сме далеч зад Румъния по правосъдие, продължаваме да сме най-бедната държава в ЕС и т.н.) А точно по време на управлението на БСП станахме член на Европейския съюз. Галсувай все за Бойко, той точно от о'вце като тебе има нужда за да може гербаджиите да си прибират суджука.

118

Отговор

преди 6 години

До Анонимен 18 Докато русофилите починат.

117

Така е

преди 6 години

Не съм членувал в никаква партия. Нямам развито стадно чувство.Не съм гласувал за БКП и по времето на Живков , та камо ли сега за БСП.Винаги гласувам за Бойко , любимеца на народа. А БСП не само че не трябва да е на власт, а дори нямя място в еврапейска България. Те са лицето на отминало време , което никага няма да се върне.Гласувайте за съвременна България! Пиша безплатно. Не ми плаща Кирил Добрев.Нали така? Така е ...

fallback