Архив: Булфото
fallback

Доклади на прокуратурата, на ДАНС и писмо от финансовия министър Владислав Горанов след извършени проверки в приходната агенция показват, че има заплаха за финансовата сигурност на страната, а оттам и за националната сигурност.

Документите обаче са секретни и заради това червената шефка Корнелия Нинова поиска председателският съвет на НС да се събере утре извънредно и да реши дали да ги разсекрети или да се проведе закрито заседание на парламента, така че всички депутати да се запознаят с тях.

Oще по темата

Тя отсече, че вотът на недоверие срещу правителството заради корупцията ще бъде внесен и заради това е важно народните избраници да са наясно какво пише в докладите от проверките на компетентните органи.

"Когато говорим за корупция, говорим за такава най-вече в разходването на парите и то е логично. Законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и числа за злоупотреби и корупция, но мога да кажа, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели и на експертизи е направен извод за заплаха на финансовата сигурност", отсече Нинова.

Тя допълни, че тези констатации и указания на главния прокурор стоят на бюрото на премиера Бойко Борисов от август 2016 г.

"Искаме да знаем за каква корупция става дума, защо премиерът не е взел мерки, покровителства ли се тя от най- високо ниво", настоя соцлидерката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

месара

преди 6 години

бсп - другарката лъжа нинова, говори за корупция и за национална сигурност,....... ЦИНИЗЪМ !!! ей, голям глад ги гони другарите!

27

Анонимен

преди 6 години

До До 3Ами не, нещо не си разбрал.Индекса ни на корупция е като на Италия - демек като на други места в Европа не в Африка, Антарктида или Папуа Нова Гвинея

26

Крадецът

преди 6 години

Крадецът вика дръжте крадеца ! Откакто Корни е начело на БСП такъв популизъм се излива, че чак не мога да повярвам. Според мен е време БСП да се преименува на Баси Страшния Популизъм ? Тази корупкция, която е проблез за НС си съществува от 28 години ! Според мен основният проблем за националната сигурност, който трябва да обсъдим е, че има 240 депутати, които защитават корупцията бе г-жо Нинова !

fallback