Снимка: БСП
fallback

Приоритетите на социалистите за следващата сесия на парламента ще са здравеопазването, ниските доходи и бедността при това на фона на задаващото се ново увеличение за цените на газ и вода. 

Червените са уточнили днес и на последното си за годината заседание на парламентарната си група мотивите на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция, който ще бъде внесен на 17 януари. Това става ясно от пост на соцлидерката Корнелия Нинова в социалната мрежа Facebook.

Oще по темата
Според нея европредседателството е важно за България, но то не може да бъде спирачка за борбата с корупцията.

Тя заявява, че статията на "Гардиън", в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки един от политиците, защото става въпрос за образа на България.

"По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета. Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията. Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството", категорична е Нинова.

Председателят на БСП заявява, че могат да бъдат намерени решения за намаляване на бедността и неравенствата, за общи мерки за борба с корупцията и истинска, а не имитация на съдебна реформа.

Иначе Нинова отчита, че социалистите са доволни от това, което са свършили през отиващата си година.

"Годината беше различна и интересна. Тя започна с встъпването на Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция - една сериозна промяна за България. Премина през удвояване на подкрепата за нас и увеличаване на депутатите от 38 на 80. Завърши с победа в битката ни срещу забраната за лечение с нови лекарства. Между тези събития БСП отстояваше поетите ангажименти в предизборната кампания", посочва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 6 години

Крайно време е да сложим точка на политическата комедия , която разиграваме с помощта на Запада .

33

Анонимен

преди 6 години

Е от запад са дошли гей движенията , запада е измислил Камората на мафията ,запада е превърнал жената в *** и стока за продан ,запада е наркоманизирал своето население. Запада е създал колонии от които да смуче. Запада разпалва на войни драги. Там 2%от хората притежават 50%от богатството на земята ...другите 98% духат. Запада унищожи Семейството.

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 31----------------------------Гадост е комунизмът,драги. Върви на запад да видиш истински капитализъм и после драскай!

fallback