Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Двете лъвчета Терез и Масуд, родени в зоопарка в Разград, ще бъдат отглеждани във възможно най-подходящите за тях условия. С това се ангажира министърът на околната среда и водите Нено Димов на среща при премиера Бойко Борисов с представители на фондациите "Четири лапи" и "Дивите животни", съобщиха от правителствената пресслужба.

Oще по темата

Министърът е заявил категорично, че животните няма да бъдат настанени в зоопарка в Пазарджик, както реши общинският съвет в Разград.

Причината е, че пазарджишката зоологическа градина не разполага с подходящи условия за отглеждане на малки лъвове. Ако се наложи, министърът може да пристъпи към конфискацията им в полза на държавата.

На среща с представителите на фондациите в екоминистерството е договорено също да се подготвят промени в законодателството, даващи гаранции за защита на животните в подобни случаи.

Ще бъдат направени също поредица от дискусии на местно ниво за дейността на зоологическите градини.

Докато Нено Димов говореше с премиера стотина души се събраха пред Министерски съвет на протест, заради Терез и Масуд, които през септември се родиха в зоопарка в Разград.

Общинският съвет в града реши да подари животните на зоопарка в Пазарджик, което предизвика протеста на екозащитниците, според които лъвчетата няма да оцелеят дълго там, защото условията са крайно лоши и неподходящи за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

А НА ДЕЖУРНИТЕ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ МНОГО ПРОТЕСТИ ИМ СЕ СЪБРАХА ТОЗИ МЕСЕЦ, ДОБРА ЗАРАБОТКА ЩЕ ИМАТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ.

29

Anonimen

преди 6 години

Какви са тия имена ,имена на терористи

28

Анонимен

преди 6 години

До хасанХубаво ме подсети за "Севилският бръснар":Тиквата ТУК, Тиквата ТАМ, Тиквата ГОРЕ, Тиквата ДОЛУ, Тиквата на ВСЯКА МАНДЖА мерудия ...

fallback