Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

"Не че съм толкова хубав ме канят, но това, което направихме за Балканите, се оценява високо". Това каза премиерът Бойко Борисов пред български журналисти след срещата си с британския министър-председател Тереза Мей.

"Интересуват ни правата на българите във Великобритания, така че по никакъв начин Брекзитът да не им повлияе", заяви той. По думите му Брезкит е лошо нещо и "трябва да го преодолеем, да минем през него".

Борисов каза още, че Тереза Мей е обещала да направи всичко възможно учениците в българските училища във Великобритания да могат да държат матурите на български език. "Оптимист съм от това, което обясних, че ще може да стане", коментира Борисов.

Очаква се британският премиер Тереза Мей да дойде в България през май догодина, когато в София ще се срещнат балканските лидери и лидерите на ЕС.

По казуса с Ерусалим българският премиер заяви, че винаги сме твърдели, че там са две държави. Приятели са ни народите и на Израел, и на Палестина. По-скоро мен ме касае това, което ще се случи на Балканите. В Ерусалим тепърва ще се развиват процеси, световното обществено мнение е доста раздвоено, заяви Бойко Борисов.

Той разкри, че в Лондон е пил английски чай. "Пихме, казах на Тереза Мей, дай да видим този английски чай, четох, четох в България, че ще пия английски чай, дай да го видя", каза Борисов.

В България той смята да почерпи Мей с кисело мляко.

По-късно премиерът проведе срещи в MI 5 и в Хоум офис в Лондон. На тях бе гарантирано, че добрата координация и установените традиции в съвместната работа на специалните служби на България и Великобритания ще продължат и след Брекзит.

Българската експертиза се цени и се разчита на нея, посочи държавният секретар на вътрешните работи на Великобритания Амбър Ръд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 6 години

"Пихме, казах на Тереза Мей, дай да видим този английски чай, четох, четох в България, че ще пия английски чай, дай да го видя", каза Борисов.----------------------------Ахахахахаааа.. Бай *** на Downing street или една българска мутра в London Westminster :DЩе заснемат ли филм за това?! Кралицата и тя да му изпрати покана за чай, не знае какво шоу пропуска !!!! :)))

71

Many Assets

преди 6 години

Може и да го канят в Лондон, но ще си плаща от от собствените пари. Фалилата България ще емитира още облигации, които ще бъдат за сметка на приятелите му от партия Герб, както и за коалиционните им партньори. Congratulations to all the Bulgarian politic leaders and their financial experts. Sure, Best wishes to all the investors un Bulgarian Government Bonds.

70

Гошо

преди 6 години

За хубав - не си хубавец, не си и умен - едва завърши за пожарникар. Не си и политик дори от балкански мащаб. Канят те като маша на Козяк 16 и като тяхно магаре. Нали знаеш магарето за какво го викат - да мъкне товар и негативи. А ти си въобразяваш, че си политик ! Опомни се, бе! И престани да бъдеш слуга на селското си его и злопаметност!

fallback