Снимка: архив, Булфото

Час преди полунощ депутатите приеха Бюджет 2018. Разпределението на парите на държавата обаче скара народните представители.

"Идеята на управляващите беше бюджетът да се приеме набързо и на тъмно. Управляващото мнозинство има за цел единствено да руши институционализма в България", заяви депутатът от БСП Димитър Дачев тази сутрин пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Това не е вярно! Нашето работно време не е от 8 до 17", контрира го Галя Василева от ГЕРБ. Тя бе категорична, че депутатите ще почиват едва след приключване на работата си в Народното събрание днес.

"Опозицията има нездравословни и популистки предложения. Опитаха да омаловажат бюджета с изказванията, които правиха. Ще има повече пари за образование, здравеопазване, социална политика и сигурност. Образованието е основен ангажимент на ГЕРБ", подчерта депутатът от най-голямата партия в парламента.

"Какво популистко има в това да поискаш повече пари за майките, които отглеждат своите деца със 170 лева на месец?", настоя Димитър Дачев и посочи, че опозицията не са могли да правят никакви предложения.

Галя Василева отговори, че бюджетът на държавата се готви от януари и е изключително сериозен инструмент. По думите ѝ институциите имат реална информация колко пари и къде могат да се заделят.

"Управляващите нямат отношение към българските светини. Вчера протестираха и учените от БАН", отбеляза Димитър Дачев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase