Снимка: архив, Булфото
fallback

Военният министър Красимир Каракачанов се загрижи не само за липсата на хора в армията, но и за недостатъчния брой на преподавателите във Военната академия "Г. С. Раковски".

Над 20% е текущият недокомплект на академичния състав, като преподавателите да са по-малко от нужното е трайна тенденция, призна той в писмен отговор на въпрос на депутат.

Освен това, академичният потенциал на Института "Перспективни изследвания за отбраната" не се използвал ефективно и не провеждал обучение по специалности, съответстващи на неговия научноизследователски профил, пише още Каракачанов, като цитира данните от проверка на Инспектората на МО.

Проверката е показала също, че през годините са допуснати организационни, документални и практически слабости и пропуски.

Как се взимат управленски решения пък било много трудно да се проследи, защото няма автоматизирана информационна система.

Честата смяна на ръководството на Академията не дава възможност за реализирането на дългосрочни политики, обяснява още военният министър.

Зле влияело върху имиджа й и лошото състояние на сградния фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

На тия сега им падна Солунската митница и няма да й простят!

9

Тия не ги бройте

преди 6 години

Има още 1989 година когато научиха за нагло престъпно ликвидиращи народа български мероприятия възпитаниците на тази академия трябваше тихомълком да ликвидират нагли те диверсанти/ около 39 човека /готвещи жестоки престъпления срещу БЪлгария..вместо това папкат вафли с спец подсладители и досега.от 1989 година досега сме загубили милиони Важни непреродени заради нагли престъпници менкани на власт в София

8

бай х

преди 6 години

До Отвратен 1992 год нямаше соц ..сигурно си бил .. на мама детето да го уредим на по лесно

fallback