Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Винаги съм твърдял, че когато една държава е стабилна, нещата се случват, настоя премиерът Бойко Борисов, който отчете прен БНТ вчерашните си срещи с лидерите от Централна и Източна Европа и Китай, които се проведоха в Будапеща.

Oще по темата

"16+1" и инвестициите от Китай точно отговарят на твърдението, че ще доведат мир на Балканите. Когато има строителство, има мир. Мисля, че и колегите от Чехия и Харватия отчетоха, че България сега е в подем", настоя той.

"С Виктор Орбан има много теми за разговор , не само председателството. Говорихме си за Източното партньорство, което преди няколко дни в Брюксел приключи. Виктор се смя на моите думи, че никой не иска Турция, но тя ни пази гърбовете", разказа Борисов.

"С китайския премиер се познаваме отдавна и сме говорили по много теми. Мисля, че и те очакваха да минат изборите в Китай. И те искат да преведат в действие тези проекти, които в Източна Европа не са ставали. Мисля, че много по-реални са нещата в момента. Факт е, че Западните Балкани се включват много активно. Другата седмица ще проведем преговори за Коридор номер 8", обясни още премиерът

"Факт е, че благодарение на всички партии, колкото и да се дрънкаме помежду си, България стои много стабилна и генерира доверие. Така, че с общи усилия имаме шанс да ни забелязват", категоричен бе той.

"Както винаги завършвам - да живее "Хемус", тази магистрала трябва да бъде завършена, защото тя е жизнено важна за всички тези проекти в Северна България", заключи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

АнтиБоконестатаКYPBA

преди 6 години

Честата, фиксирана употреба на "стабилност" разкрива значителен страх и несигурност, не е необходима психоанализа дори за този твърде плитък, *** като 178-градусов ъгъл персонаж .!.. ..!.

112

Българина

преди 6 години

Искаме да сме част от китайския съюз. Китай не ни кара да вкарваме маймуни ислямисти през прозореца или входната врата, китай ще ни покаже как се възпроизвеждаме без да внасяме мюсюлмани, защото брюксел не може. За какво ми е брюксел?

111

extremist

преди 6 години

СУДЖУК , БИРА И ГЕРГОВ ПАНАИРА

fallback