Снимка: БТА

БСП са доказали, че не могат да работят за хората. Единственото, което правят, е да вредят на държавата и да я отклоняват от единствения възможен път пред нея - европейския. Това е заявил заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, който е изнесъл лекция на тема "Обществено-политическата ситуация в страната" в рамките на Националния форум на Предприемачи ГЕРБ "За стабилна държава и развита икономика" в Боровец, съобщиха от партията.

Организатори на двудневната конференция, която започна вчера, са ГЕРБ, сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел".

Цветан Цветанов е подчертал, че от опозицията рушат държавността. Те ще продължат да оборват политиките ни с компромати и манипулации, а не с аргументи, е допълнил той.

Цветанов е бил категоричен, че ГЕРБ ще изкара мандата си до докрай.

Още по темата

Заместник-председателят на ГЕРБ е припомнил, че след президентските избори миналата година ГЕРБ и премиерът Борисов са взели тежкото и непопулярно решение да подадат оставка. Представяте ли си какво щеше да стане, ако бяхме останали на власт тогава - опозиционните сили щяха да се радикализират и стабилността на държавата в навечерието на европредседателството щеше да е под въпрос, е коментирал Цветанов и е отчел, че в крайна сметка е било взето правилното решение.

Преди два дни също взехме много тежко решение. Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание. Искам да подчертая, че това бе негов личен акт, с който той доказа, че е отговорен политик, за когото егото не е по-важно от парламентаризма. Той, като всеки един нормален човек, се поддаде на емоциите си и допусна грешка. Делян Добрев също като него стана жертва на агресивния подход на опозицията, е казал Цветанов. Той е коментирал, че от ГЕРБ не са отказват от председателския пост в парламента, а просто сменят капитана си.

"Представяте ли си какво послание щяхме да отправим към европейските си партньори, ако следващата седмица председателят на ЕП Антонио Таяни беше говорил пред полупразна пленарна зала. С какви очи после можехме да кажем, че сме част от силна и обединена Европа", е попитал председателят на ПГ на ГЕРБ и е коментирал, че с избора на Цвета Караянчева за наследник на Главчев напрежението в парламента е било потушено и той е продължил нормално работата си.

Цветанов е поздравил предприемачите от ГЕРБ и ги е призовал да бъдат все така инициативни.

Ние можем да покажем реалните резултати от нашите политики, категоричен е бил той.

В момента има недостиг на квалифицирана работна ръка и затова приоритет на правителството на Бойко Борисов е образованието. Ние непрекъснато увеличаваме парите в сектора, защото можем да се го позволим благодарение на по-добрата събираемост и икономическия ръст, е уточнил Цветан Цветанов.

Каквото зависи от държавата, ще продължим да го правим, а именно - ремонт на пътищата, е казал той по повод на катастрофите. Искам обаче да помоля шофьорите - бъдете по-търпеливи и не подценявайте ситуацията, е призовал заместник-председателят на ГЕРБ.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase