Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Мониторинговият механизъм на ЕК е унизителен и дискриминационен и той трябва да отпадне. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

Oще по темата

Днес Европейската комисия представи новия доклад за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка. Там е отчетен напредък в много области, но пише, че не са изпълнени всички препоръки. Комисията ще оцени напредъка ни отново към края на следващата година.

"Въпреки позитивния доклад, имаме принципна позиция, че тази дискриминационна мярка трябва да отпадне и в тази посока трябва да бъдат насочени усилията на нашата дипломация", настоя Веселинов.

По думите му има много други държави-членки, които са демонстрирали много по-тежки нарушения.

"Или трябва да има механизъм, който обхваща всички страни, или това унизително положение за България и Румъния да бъде прекратено", каза патриотът.

Искрен Веселинов коментира и скандала от сутринта, при който Корнелия Нинова беше изгонена от пленарната зала заради обиди към премиера, а левицата поиска оставката на Димитър Главчев.

Според него соцлидерката е била отстранена "адекватно", тъй като е нарушила правилника и е използвала недопустим език към колегите си от мнозинството.

Веселинов допълни, че трябва да има сериозен дебат за "профанизацията" на езика в Народното събрание.

"Това е за мен дебатът, който трябва да се случи, и аз не симпатизирам на г-жа Нинова, че тя се поддава на този език", заключи патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

А НИМА ИМА НЕЩО ПО-УНИЗИТЕЛНО ОТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК ? НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ, ЛАКОМ НЕНАСИТНИК ! И НИЕ ВИ ТЪРПИМ И ВИ ГЛЕДАМЕ КАК НИ ЛЪЖИТЕ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН А СЕ ЧУДЯ ВИЕ С КАКВИ ОЧИ ГЛЕДАТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СИ ?

17

Анонимен

преди 6 години

унизително е колко малко работа в полза на народа са извършили дупетатите! това е унизително! че използват властта си, за да забогатяват, включително и на приближени до тях лица и фирми! това е унизително! не доклада... докладът е обективен

16

Анонимен

преди 6 години

Целта на доклада е да напада неудобни правителства.

fallback