Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като провокация декларацията на БСП, която доведе до отстраняването на Корнелия Нинова от пленарното заседание. По-рано днес председателят на Народното събрание Димитър Главчев изгони соцлидерката, защото с изказването си нанесла обида на министър-председателя.

Още по темата

"Напрежението бе умишлено създадено и се провокира много умело от страна на БСП. В декларацията на БСП имаше обиди към ПГ на ГЕРБ, към министър-председателя и МС", настоя Цветанов.

"Смятате ли, че е налагане на цензура, когато излиза народен представител, независимо в какво качество, да се обръща към друга парламентарна група и да казва: "Министър-председателят ви унижава, той ви обижда". Това нормално ли е, не е ли опит за провокация, която да промени дневния ред на парламента?", запита той.

По думите му народните представители не трябва да участват в нагнетяването на напрежението, а да работят за намаляването му.

По повод искането на оставката на Димитър Главчев заради разразилия се скандал, вторият човек в ГЕРБ бе категоричен, че председателят на Народното събрание се справя много добре с работата си. "Придържа се към правилника, винаги когато има правна възможност взима отношение", аргументира се Цветанов.

Той обясни, че към момента няма внесени искания за отменянето на наказанията на социалистите за отстраняването им от заседанието.

"Ако бъдат внесени подобни искания за Антон Кутев и Корнелия Нинова, тогава ще има извънреден председателски съвет, за да се обсъди възможността за отмяна", посочи Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase