fallback

Пореден пример за целенасочена, злонамерена и агресивна пропаганда. Така проф. Иво Христов коментира отразяването на срещата с обществеността от медиите.

"Като се отчете, че 80% от българското население са дебилни и дори трудно се подписват, това работи безупречно", били точните думи на депутата от БСП, но пък те били извадени от контекста.

"Дебилен" e медицински термин, използван и като художествен похват, но очевидно е интерпретиран неправилно", пише професорът във Facebook.

Oще по темата
По думите му целта на тази "операция" е да се измести дебатът от реалния към измислен проблем. А реалният проблем бил оскверняването на паметника на Съветската армия, което "е грубо противоречие с международните задължения, по които Република България е страна".

"Ако не беше Съветската армия 50 000 евреи щяха да бъдат депортрирани, а 80 % от населението на България са дебили – не могат да се подписват", беше вчерашният извод на проф. Христов.

Думите му бяха коментар на въпрос от избиратели за това как темите са измествани и манипулирани.

Христов защити тезата на Русия. "Какво каза Мария Захарова - не трябва да се забравя, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане така? Или ще кажем ние йок, не, на Гьоринг и Хитлер - ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата", каза Христов.

Във видеото Христов допълва, че подобно оскверняване на паметници не се прави никъде в Западна Европа, а само в Прибалтика, Полша и у нас. "Нещо да ви говори това? Когато имаш един оскотял, необразован, примирен народ, манипулацията става много лесно", казва Христов.

Видеото първоначално беше публикувано от самия Христов в профила му в социалната мрежа, но по-късно беше свалено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

168

Анонимен

преди 3 години

Професордебил, медицински термин и окончателна диагноза за недоразумението Иво Христов.

167

Анонимен

преди 3 години

Професор-***, медицински термин и окончателна диагноза за недоразумението Иво Христов.

166

прав си е

преди 3 години

И той е един от нас

fallback