Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Лидерите на партията "Глас народен" Светослав Витков и Венци Мицов изказаха изнтересно мнение за случващото се в дясното пространство на българската политика. Според тях, на последните избори "репите" на десните са били "нашокани" от избирателите и ако не си вземет поука, до няколко години ще изчезнат.

Заглушава ни гласът на омразата. Всички искаме да говорим, а малко хора слушат, коментира председателят на партията Витков в "България сутрин".

Неговият профил във Facebook бе блокиран за 24 часа, след като публикува коментар за най-новото обединение на десни партии. Според Витков доносническата дейност не би трябвало да е похват на всеки, който нарича себе си демократ.

"Свободата на словото не може да се заглуши, ще намерим други начини. Тактиката в дясно включва "бий по другите". Нека си кажем истината. ДСБ и Радан Кънев бяха част от Реформаторския блок, Христо Иванов бе два пъти министър при управление на ГЕРБ", каза още лидерът на "Глас народен" пред Bulgaria ON AIR.

"Много интересно как организирано удариха профила на г-н Витков, след като публикува новината, че новите 5 са станали новите 2. Много голяма част от десните живеят във Facebook. Десните партии не говорят на езика на избирателите си", каза от своя страна общинският съветник от "Глас народен" Венци Мицов.

"Призовавеме всичко в дясно да седнем на една маса и да се разберем при условието на равнопоставеност. В момента борбата в дясното е кой да бъде шеф, около кого да се въртят всички други. Никой няма да успее сам", заяви Витков.

Той посочи, че коалицията "Глас народен"-РБ е била създадена, за да попречи на сближаването между ГЕРБ и БСП, което по думите му се наблюдава и сега.

"Миналата седмица дадохме своята оценка за бюджета. Не е добър - дават се пари без никакви реформи. Целта е да се избута следващата година и прословутото председателство", каза още Венци Мицов.

Двамата не очакват да има предсрочни парламентарни избори преди края на европредседателството ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 6 години

Братле, ходи си пей песничките!

48

Анонимен

преди 6 години

Кога ще видим осъдени и вкарани в затвора Иван Костов и Меглена Кунева?

47

Анонимен

преди 6 години

Психодесните от СДС и ДСБ изтекаха в канализацията на историята!

fallback