Снимка: архив "Булфото"
fallback

Финансовият министър Владислав Горанов отвърна на критиките на БСП срещу управлението с констатацията, че България днес е по-добре от това, което е била вчера.

От два дни ГЕРБ и социалистите са в задочна схватка за успехите и провалите на властта. На съботния си конгрес столетницата поиска предсрочни избори и обвини управляващите в корупция. Ден по-късно ГЕРБ се събраха на извънредна среща и отвърнаха на критиките с обвинението, че БСП е дивашка опозиция и произвежда фалшиви новини.

"Винаги може да се търси кусур на управлението. Това е ролята на опозицията. Ако си върши добре работата, тя може да намери аргументи за доста сектори. Ако ние бяхме на тяхно място, отдавна да сме внесли много повече вотове", каза днес Горанов пред "Нова телевизия".

Oще по темата

Според него социалистите вероятно били специалисти по корупция и затова темата им е интересна.  "Корнелия Нинова да говори за корупция е неприемливо, защото тя е участвала в приватизацията на едно търговско дружество и то срещу минимална сума за активите", каза финансовият министър без да уточни за кое дружество става дума. Имало обаче доказателства за това.

В същото време Горанов не отрече, че държавата има проблем с корупцията и призна, че има още какво да се направи в тази посока.

"Сигурно обаче е едно – България днес е по-добре от това, което е било вчера. И по икономически показатели, и по доходи, и по жизнено равнище", каза финансовият министър.

Той коментира и одитния доклад, според който сегашният здравен министър е възложил обществени поръчки на свои близки като шеф на ВМА. Според Горанов в документа нямало изводи, че Николай Петров е извършил нещо незаконно.

"Свещени крави в правителството няма. Не може да закриляме подобни действия. Проявяваме особена чувствителност към тази тема. Чухме позицията на здравния министър. Ако има някакви притеснения и нередности, няма как да подкрепим подобно поведение", каза той. В същото време според Горанов това може да е атака срещу Петров, който затягал много пробойни в системата.

За Бюджет 2018 г. финансовият министър заяви, че икономиката дава възможност той да реши много от натрупаните проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 6 години

Секратарката му е пъхнала нещо в кафето - барбитурат или бензодиазепин!

53

Анонимен

преди 6 години

И ТОЗИ Е ЕДИН ОТ "НЕОПЕТНЕНИТЕ" БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ С ОГРОМЕН ПАЛАТ ЗА 5-6 ГОДИНКИ СЛУЖБА НА ДЪРЖАВНАТА/БАНДИТСКА/АДМИНИСТРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ !

52

(-_-)

преди 6 години

Ама сме по-зле от миналата седмица.. Хахах абе, то бива наглост, ама това просто е уникално!Кой му е дал право на тоя да се изказва от името на България? Кое точно е по-добрето, че се невиди..

fallback