Снимка: БТА
fallback

Вицепремиерът Валери Симеонов обвини военните пилоти, които отказаха да летят, във военна измяна. Според него в авиобазата "Граф Игнатиево" трябвало да има уволнения.

Във вторник военните пилоти отказаха да се качат на самолетите под предлог, че не се чувстват психологически годни да летят. Военна полиция извърши проверка в базата и заключи, че не може да става дума за бунт. Затова и прокуратурата отказа да започне разследване на отказа.

Oще по темата

В същото време военният министър Красимир Каракачанов не скри, че подозира изкуствено създадена ситуация в авиобазата, а премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че някой не подръчква пилотите.

"Като бивш военен и от семейство на такъв не мога да си помисля, че военен, независимо дали летец, пехотинец или танкист, ще откаже да изпълни воинския си дълг, независимо дали в мирно или военно време, защото бил неразположен", каза днес Валери Симеонов, цитиран от БТА.

Той допълни и че не споделя констатацията на прокуратуратурата.

"Военните трябва да изпълняват воинския си дълг и затова те се подчиняват на едни по-особени закони - устави. В тези устави са предвидени много сериозни санкции, защото има едно понятие - измяна на родината или национална измяна", коментира Симеонов.

Според него това е престъпление, което не бива да се оставя без последствия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

Сталин

преди 6 години

И, така. Докато сме в гей клуба наречен НАТО, самолети няма да има, армия няма да има,а за държава да не говорим. Решенията ги взема Чичо ви Сам, а не наще ***, не разбрахте ли? На Чичо Сам България му не требе,а му трябват мишки с промити *** мозъчета като Вас, като пушечно месо да воюват с руснаците за да не гинат с хиляди на ден, трансгендерите и наркоманите наречени ЮесАрми. Е да ама братушките нещо напоследък станаха много трудни за убиване. Така че ЖАЛНА ВИ МАЙКА.

194

Сталин

преди 6 години

"Компания МиГ спасена от фалит с нашите пари....." Бе ти с какво се напуши още от обяд бе братле?

193

veritas

преди 6 години

Какво се чудите - двигателите на миговете са "ремонтирани" в русия. Върнати са без всички документи, окомплектовка и датчици. Компанията "МиГ" е спасена от фалит с нашите пари и в замяна имаме непригодни двигатели и пилотите не смеят да летят с тях. Все пак са пилоти, не самоубийци. Всички, които трябва знаят за скандала, ама го покриват и замазват.

fallback