Снимка: БТА

"Не водя битки с никого!" Така вицепремиерът Валери Симеонов отвърна на въпроса на журналисти докъде стигна битката му с медиите.

Преди седмица той обяви, че ще заведе дела срещу БНТ, БНР, bTV и Нова тв заради "мащабна клеветническа кампания" срещу него. Той им даде и 24 часов срок да му се извинят, а когато това не стана, той обяви, че ще се обърне към съда.

"Аз битки не водя с никого. Нещо неправилно тълкувате поведението ми, но си защитавам законовите човешки права, включително и в съда", каза днес вицепремиерът, цитиран от "24 часа".

Още по темата

Симеонов отказа да коментира искането на ДПС той да подаде оставка. Миналата седмица Мустафа Карадъйъ поиска Симеонов да напусне поста си заради медийния скандал, в който се забърка. Лидерът на ДПС дори призова, ако вицепремиерът не си отиде, това да направи цялото правителство.

Днес Симеонов се включи в празненствата по случай утрешния Ден на парашутиста в Пловдив. На Централния площ в града рейнджъри от бригада "Специални сили" демонстрираха умения в ръкопашен бой.

"Тази елитна българска войскова част трябва да бъде добре обезпечена с финанси и технически съоръжения, тъй като по това тя отстъпва на останалите свои колеги от НАТО. Необходими са прибори за нощно виждане, предпазни средства, които са стара болка на бригадата", заяви Валери Симеонов.

И командирът на "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев призна, че формированието има нужда от съвременни автомобили и техника, въпреки че през последните години е направено много за дооборудването й.

След два месеца се очаква бригадата да получи нови парашути тип "летящо крило", а догодина такова снаряжение, каквото никога не е имало у нас. С него десантчиците ще имат по-добра възможност за наблюдение и разузнаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase