Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Правосъдният министър Цецка Цачева отхвърли тезата, че заседанието на КСНС при президента е било бойкотирано.

Държавният глава прекъсна срещата и я насрочи за следващата седмица заради липса на кворум. Няколко от участниците в нея – шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, финансовият министър Владислав Горанов и  др. Си тръгнаха по-рано с мотива, че имат международни ангажименти.

Премиерът Бойко Борисов пък закъсня, защото се срещна с протестиращите от "Емко".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите за липсата на кворум.

“Категорично оспорвам появилите се в тази посока изказвания, изненадана съм, че подобни не бяха направени в залата, където се проведе заседанието“, коментира Цачева след заседанието на КСНС.

Oще по темата

Тя обясни, че не става дума за бойкот, че всички, които имали отношение, изложили своите доклади.

Цачева информира,че са били представени докладите на различните институции и дебатът е започнал, но се е оказало, че от членовете на КСНС има такива, които са в служебни командировки зад граница.

От заседанието по-рано са си тръгнали Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, които е трябвало да пътуват за заседание в Брюксел.

Предварително е било ясно, че вицепремиерът Екатерина Захариева участва в международен форум във Варшава, а Красимир Каракачанов като вицепремиер и министър на отбраната е във Франция.

Държавният глава Румен Радев е предложил заседанието да продължи следващия вторник от 13 часа. По думите на Цачева премиерът Бойко Борисов е заявил, че тогава министрите, които са по право членове на КСНС, ще присъстват.

Цачева припомни още, че в програмата за управление е записано в краткосрочен план изработването на антикорупционен закон и приемането му до края на 2017 г. и посочи, че това доказва волята на правителството за справяне с явления, неприемливи за обществото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 6 години

да видим на следващата среща какво ще си измислят,такъв закон срещу тях самите няма да гласуват те,или най - малкото им трябва време да изковат вратичките

41

Анонимен

преди 6 години

тази на снимката ако каже ,че пече слънце,веднага си взимам чадър

40

Анонимен

преди 6 години

До факт KAK MOGE TAZI OMERZENA KUKLA IZBRANA OT KOMUNISTITE....DRUGARU FAKT TOI VZEMA ZAPLATA 10 000 NADGROBNI LEVA DA MU STOYAT NA MESEZ., A AZ OT NENUGDAESHTIAT SE OT GIVOT NYAMAM V MOMENTA NITO EDIN LEV,AKO MI DONESE DASHTERYATA 5-6 ZIGARI SHTE SAM NA SDEDMOTO NEBE.

fallback