Снимка: Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Имаме схеми за "хранилки" в държавни и общински предприятия, но не ги слагаме на масата, защото чакаме да се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да се види какво са решили за "шуробаджанашките връзки", заяви на пресконференция на "Позитано 20" народният представител от БСП Таско Ерменков.

"Имаме цялата информация за всички назначения, получили сме около стотина сигнала от всички областни и от повечето общински градове", добави той.

Ерменков представи днес схема за енергийни връзки в "Булгартрансгаз" ЕАД, "Булгаргаз" ЕАД, Столичната община и КЗК. "В тази схема Юлия Ненкова, бивш заместник-кмет, а сега председател на КЗК, е наследена от Ралица Стоянова, която сега е заместник-кмет на Столичната община. Тя е и сестра на Стоян Стоянов, който е началник на "Правен отдел" в КЗК. Георгица Стоянова е член на КЗК и е съпруга на Владимир Малинов, който е началник на "Правен отдел" в "Булгартрансгаз" ЕАД", заяви Таско Ерменков.

Oще по темата

Той постави въпроса дали тези роднински връзки не са една от причините за "процедурата на ЕК срещу България по делото "Булгартрансгаз", както и дали не предстои приватизация на единственото печелившо българско държавно дружество в енергетиката.

В представената схема е включена и народният представител от ГЕРБ Снежана Дукова и нейният син Илиян Дуков, който е член на Съвета на директорите на "Булгаргаз" ЕАД, каза Таско Ерменков.

Той отново заяви, че от БСП разполагат с "цялата информация" за роднински и партийни назначения в държавата - по общини и по областни центрове, по държавни и общински предприятия, и "дават една седмица на ГЕРБ" да свика Изпълнителната си комисия.

"Тази политика, която е на шуробаджанащината, е елемент от паралелната държава, а ние, борбата с паралелната държава сме си я поставили като основа. Паралелната държава няма цвят и няма партийна принадлежност", коментира Таско Ерменков.

Той заяви, че след тази една седмица, която "дават на ГЕРБ и ако от ГЕРБ не се заемат да управляват държавата честно", от БСП ще представят цялата информация за роднински връзки - по области и по общини. Целта е хората да могат да видят как ги управляват и къде отиват техните данъци, заяви Ерменков.

На въпрос дали обмислят вот на недоверие, ако всички факти са верни, Таско Ерменков отговори, че като партия и парламентарна група от БСП винаги могат да внесат искане за вот на недоверие, ако имат необходимите гласове, но добави, че "нека този вот, когато се внесе, да бъде аргументиран".

Според Георги Свиленски от БСП би трябвало министър-председателят да поиска вот на доверие, "за да види колко народни представители стоят зад него".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Праско Червенков

преди 6 години

Стани да седна...

88

Акуд

преди 6 години

ермрнков, ч кажи баща ти и дядо ти от коя шумкаска бригада са били???

87

Не забравяйте

преди 6 години

Не забравяйте, че младите социалисти са деца и внуци на старите комунисти, които ридаят за изгубените си привилегии. Борбата им е да вземат властта и отново да продадат страната на руснаците, за да си осигурят още 30-40 години безгрижен живот като колониална администрация на Задунайская губерния.

fallback