Снимка: Булфото, архив

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов настоява депутатите от мнозинството да не приемат подадената от Делян Добрев от ГЕРБ оставка.

Според него тя е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети. Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици, Симеонов в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Той допълва, че е работил с Делян Добрев в две парламентарни комисии и е придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знания в енергетиката и икономиката.

"Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си – въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията. Именно той като министър положи основите на енергийните реформи, които днес се прилагат и благодарение на които започна оздравяването на енергетиката“, похвали вицето депутата от ГЕРБ.

Той смята, че зад политическата атака срещу Добрев стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси.

"Що се отнася до спекулациите и политическите обвинения, които не почиват на факти, а на внушения, то достатъчно поражения бяха нанесени с оставките на обвинените в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе отправен нито един упрек. Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите, само заради връзките си с някой „неблагонадежден“ или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани, поради връзка с някой "враг на народа“, пише още Симеонов.

"Тази атака бе инициирана от една непривлекателна личност, започнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влязла в телевизионната журналистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която винаги има само една "истина“ и никога две страни. Спрямо такива като нея, трябва да се прилага само и единствено законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа кампания по отношение изграждането на защитното преградно съоръжение по границата с Турция“, продължава той.

Симеонов настоява, че политическа кариера на Делян Добрев не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase