Снимка: архив "Булфото"
fallback

Военният министър Красимир Каракачанов отново призова да не се бърза със закупуването на изтребители за армията.

"Има поговорка – бързите сделки, комисионни раждат. Не искам да се създават подобни съмнения”, каза той пред bTV.

Той обясни, че двете стъпки, които трябва да вървят паралелно, са ремонт и модернизация на наличната авиация и водене на преговори за закупуване на нов изтребител.

Oще по темата

"Самият премиер казва, че не трябва да има ябълки на раздора. Ние още говорим за това какъв самолет да има“, каза още военният министър. Той допълни, че не пречи в това време да бъдат закупени и влакове, защото едното не противоречи на другото.

Вчера премиерът Бойко Борисов също обяви, че не трябва да се бърза с новите самолети и обясни, че купуването на нови влакове също е приоритет.

Каракачанов коментира и напрежението около премиера и президента. Според него подобни неща винаги е имало в политиката у нас.

"Аз съм привърженик, че е крайно време политическият елит да покаже, че е в парламента, за да решава проблемите на хората, а не да се правят на леви и десни”, каза министърът.

Каракачанов обясни и че за него казуси като "Кумгейт” са неприемливи. Той допълни и че гледа с насмешка на твърдението, че ГЕРБ са бламирали лидера си. 

"За всякакви подобни неща като има съмнение за нарушение, има органи, които да го проверят”, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

Аз съм против закупуването на самолети за армията.Колко пари е спечелила държавата от армията?Явно целта е определени хора да спечелят пари от тези самолети.Същото е и с идеята на Каракачанов за връщане на казармата.

21

Уточнение

преди 6 години

До Самолети не са нужни. Самолетите не са 4 броя, а 8 броя и те с въоръжението и обучението на летците струваха 1,5 млрд.лв. това беше потвърдено от вицепрезидента на СААБ за Централна и Източна Европа в Труд преди няколко дни. След набиването на обръчите от Козяк 16, ББ се отметна от тази сделка и пусна Цв.Цв., Ем.Христов и Ант.Тодоров да тръбят,че МС не е искал тази сделка. И те верни маши на премиера изпълниха "задачата".

20

Гошко

преди 6 години

Каракачанов, забравяш да кажеш,че мнението на експертите от ВВС беше възприето от министъра на МО Ненчев и МС, та дори ББ ходи да се договаря за разсрочено разплащане. Каручката се обърна на 21 септември м.г., когато военни от Козяк16 поставиха ребром въпроса за закупуване на F16. Вие подгънахте колене и за да не изложите ББ, прехвърлихте някаква мнима вина на президента. Признайте си,че сте бъзльовци, а Цв.Цв. е гьостерицата на ББ- оправда премиера и тръбеше, че ген.Радев е лобирал за СААБ.

fallback