Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Свидетелството за съдимост като документ отива в историята. Хората вече няма да висят на опашка и да плащат такси, за да удостоверят, че нямат вземане-даване с Темида.

Това реши правителството на изнесеното си заседание в резиденция "Евксиноград". Новината съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако в Народното събрание се гласува предложението на Министерски съвет, от другата година ще отпадне свидетелството за съдимост като документ, който хората сами трябва да си вадят", каза той, цитиран от "24 часа".

Дончев обясни, че по този начин ще бъдат спестени 3 800 000 лева от такси, а също и времето на хората.

"Вече има възможност тази справка да бъде правена по електронен път", обясни още Дончев.

Това е поредният документ, за който правителството взима решение да отпадне на хартия и да мине изцяло в интернет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Alden

преди 6 години

Добре дошли в фирмата за заем на Олдън Мур, Търсите бизнесзаем за собствен капитал, заем за автомобили, студентски заеми, заеми за консолидиране на дълга, необезпечени кредити, рисков капитал и т.н. Или вече сте отхвърлени от банка или финансова институция по една или повече причини. Ние сме частен заемодател и ние отпускаме заеми на фирми и физически лица при нисък и достъпен лихвен процент от 2%. Ако се интересувате, можете да се свържете с нас чрез нашия имейл адрес на адрес aldenmooresloanf

14

ДЕЧО

преди 6 години

КАК ЩЕ БЪДАТ СПЕСТЕНИ ТЕЗИ МИЛИОНИ БЕ ,ЧОВЕЧЕ ? ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ГИ ПОЛУЧАВА ВЕЧЕ ,А ОТ ДЖОБА НА ВСЕКИ ЧОВЕК ЩЕ БЪДАТ СПЕСТЕНИ ПО НЯКОЛКО ЛЕВА ГОДИШНО.А,КОГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ СПРЕ ТАКСАТА СМЕТ ЗА НЕОБИТАЕМИ ДВОРНИ МЕСТА ,ХАВРИ И ДР. ,КЪДЕТО ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ , А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КОФИ И ТЕХНИКА ? ТАЗИ ДАЛАВЕРА КОГА ЩЕ СЕКНЕ ,БЕЗ ДА КАРАТЕ ХОРАТА ВСЯКА ГОДИНА ДА ПРАВЯТ ДЕКЛАРАЦИИ И ДА ДАВАТ ПАРИ ЗА 3-4 ДОКУМЕНТА ЗА ТОВА.

13

Хамлет

преди 6 години

Защото всички от герб са с нечисто съдебно минало!!!!!

fallback