Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Ние искаме да сме в ядрото на Европейския съюз, каза външният министър Екатерина Захариева по повод посещението у нас на френския президент Еманюел Макрон в края на миналата седмица.

По думите й най-важният резултат от визитата била подкрепата на Франция за "чакалнята" за еврозоната, защото "това е ядрто на ЕС, което значи повече инвестиции, по-стабилен бизнес". В т. нар. "чакалня" може да останем 2-3 г.

Oще по темата

Посещението на Макрон показало, че българското правителство се ползва с доверие. Той обещал да дойде у нас през август още при визитата на премиера Борисов във Франция през юни.

По повод на директивата за командироването - министър Захариева обясни пред Нова тв, че по нея в целия Европейския съюз работят 14 хил. българи, предимно в строителството, а у нас 3500 чужденци.

"Тази директива не засяга абсолютно всички наши сънародници, които са в чужбина, а само командированите", подчерта министър Захариева. Изискването на България е тя да не засяга транспортните работници.

Захариева добави, че ние не сме от хората, които поставят под въпрос ЕС.

Тя припомни, че страната ни е изпълнила критериите за Шенген още през 2011 г. По време на посещението си Макрон ни подкрепи за влизането ни в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

До 30

преди 6 години

До Анонимен "Борисов ни продаде на Макрон за една любовна прегръдка и потупване по рамото"Не си прав! Не само това: И нагледно му показа какво е духовата музика и в частност - кавала!

23

Анонимен

преди 6 години

СТРАННО, ТОЛКОВА ГО ОБИЧАТ В БРЮКСЕЛ БОКО, А ПЪК ОТ 2011 Г. ДО СЕГА НЕ ИСКАТ ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН???

22

Анонимен

преди 6 години

Борисов ни продаде на Макрон за една любовна прегръдка и потупване по рамото.

fallback