Снимка: Министерски съвет
fallback

Китайски компании имат интерес към строителството на автомагистрала "Черно море" между Варна и Бургас. Техни представители поискаха среща с премиера Бойко Борисов, за да представят проектите си.

Това стана ясно от думите на самия Борисов, който пристигна изненадващо в Бургас.

След срещата с китайските инвеститори в заседателната зала на общината, Борисов обясни, че с бизнесмените било обсъдено и откриването на редовни целогодишни полети от Китай до Бургас.

"Не е свързано само с туристическия сезон, знаете, че тук има доста учещи китайски език", обясни премиерът.

Китайците демонстрирали и интерес към пристанищните зони в града, а също и към АЕЦ "Белене".

"Да има магистрала Варна-Бургас и да я вържем с "Тракия" и с директни полети и пристанища, ще е добре за региона", обясни Борисов.

Той съобщи и че започва строителството на обхода Ахелой-Поморие. По повод готвените протести в Слънчев бряг премиерът обяви: "Това е демокрацията, има закон и той трябва да се спазва".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

bili

преди 6 години

До Анонименna4alnik patno

42

Несериозно е

преди 6 години

Кои са тези двама тайнствени китайци? Борисов защо не каза кого представляват? Какви са тези разговори без специалисти? Има ли някой да се хване на толкова тъпанарски пиар?

41

Анонимен

преди 6 години

До АнонименБургас е най-добрият град за живеене,факт!Единственото което му липсва е само някаква планина в близост,за се съчетае планина с море.

fallback