Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерката на ДБГ в оставка Меглена Кунева отново ще заема висок пост в Брюксел. Завръщането й в голямата европейска политика става по покана на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Кунева ще бъде част от новосъздаден европейски орган - Комисия за независими видни личности на  организацията на Европейските политически партии. Това стана ясно от съобщение от пресцентъра на партията й.

Oще по темата

Номинацията на Кунева, направена от Юнкер, е била потвърдена единодушно на заседание на комисарите. Заедно с нея в Организацията на Европейските политически партии от името на ЕК ще бъде и друг бивш еврокомисар - Антонио Виторино.

По двама представители имат и Европейският парламент, и Европейският съвет.

Основната функция на структурата ще бъде да дава становища за придържането на европейските политически партии и фондации към основните европейски ценнoсти, както и спазването на регламента относно статута и финансирането.

Комисията ще започне работа през октомври. Членовете й ще се събират за  заседания, съобразно собствен график.

Меглена Кунева и Антонио Виторино са номинирани заради успешната им  работа като европейски комисари.

Повод за поканата към Кунева е и политическият й опит, както множеството отличия, които е получила за принос към европейската политика, уточниха от партията й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Анонимен

преди 6 години

До ТракПовечето от нас не са целували нозете на тази карикатура, нито са се подлъгали по обещанията на Сакскобургготски. Онзи негов изборен успех беше резултат от методиката на партията, която управлява 45 г. - тя отучиха повечето българи да мислят и втълпи на простоватите хорица, че точно те са тези, които трябва да определят бъдещето на страната. Но дори и в най-голямата еуфория и залитане по Царя, Куневица пак събуждаше антипатии. Тя беше силово натрапена.

81

Трак

преди 6 години

Сега я псувате , а преди краката и целувахте и на царя лъжите прегръщахте.Но сметката дойде и олеле.Пак вие плащате чуждата софра.

80

Анонимен

преди 6 години

Това в Брюксел да не би да е депото за от.падъци на Европа?

fallback