Снимка: архив, Bulphoto

Цялото ръководство на "Движение България на гражданите" подаде оставка.

"Аз, като председател на ДБГ – също", заяви Меглена Кунева, лидер на ДБГ, по време на брифинг след проведения Изпълнителен съвет на партията.

Меглена Кунева обясни, че оставката е необходима, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок. Кунева поясни, че макар и подала оставка, тя ще остане силно ангажирана с каузата на ДБГ.

"Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ", заяви тя и подчерта, че днес Изпълнителният съвет на партията е решил, до провеждането на Конгрес и избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията да станат доскорошните народни представители Димитър Делчев и Антоний Тренчев.

Новият зам.-председател Димитър Делчев направи анализ на отминалите избори и отдаде слабия резултат на две причини – неучастието на "Реформаторски блок-Глас народен" в корпоративния вот и разделеното явяване на партиите в дясно.

От своя страна Антони Тренчев упрекна партиите за непрозрачните преговори, които се водят за създаването на следващото коалиционно правителство.

Коментари Напиши коментар

37

палач от класа

преди 4 години

Погледнете я само колко е грозна и каква отрицателна енергия излъчва тази убийца на народа си.....

36

:(

преди 4 години

То е ясно защо хвърля оставка. Няма да може да се облажи чрез властта през този мандат, ако продължава да е "шефка" в ДБГ.
Помнете ми думите, в скоро време ще кацне на друго виме.

35

Анонимен

преди 4 години

Veni ,Vedi , Viki !!!!Дойдох ,Видях,......Усрах...!!!!