Снимка: Господари на ефира
fallback

Скандалът с хитлеристките снимки на управляващите продължи и днес в парламента. От ГЕРБ призоваха БСП и ДПС да подкрепят искането им за оставка на президентския съветник Пламен Узунов, чиято снимка, дегизиран като Хитлер, се появи през седмицата. 

От "Воля" пък призоваха всеки, който има своя снимка вкъщи, да я покаже и да се сложи край на подобни скандали.

Oще по темата

Узунов стана поредният представител на властта, който "блесна" като Хитлер на новогодишно тържество и предизвика трус в институциите. Преди него зам.-регионалният министър Павел Тенев бе освободен заради фото с нацистки поздрав в музей в Париж, а на висш служител във военното министерство му се размина заради друга снимка с вдигната за хитлеристки поздрав ръка. 

Узунов отказа да подаде оставка, а президентът Радев го защити с мотива, че дегизировката е била карнавално облекло.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова пък обяви, че не приема подобни шеги, но право президента е да взима решенията за своя екип. 

Днес от ГЕРБ обвиниха БСП и Нинова в двоен стандарт заради липсата на искане на оставка към Узунов, каквото имаше за Тенев. 

"Вече имаме двоен стандарт, към приближените на президента и БСП ще се прави компромис, ако са се шегували с хитлеристките символи, а с други не. Едните са па-равни от другите", възмути се Тома Биков от ГЕРБ.

Той призова БСП да подкрепи ГЕРБ в искането им за оставка на Узунов, защото те като антифашистка партия биха имали най-голяма полза от това. 

"В противен случай ще се окаже, че вашият антифашизъм е бил фалшив. Ако още днес не призовете за оставка, ще се окаже, че това е било активно мероприятие", каза още Биков. 

"Трябва да видиш гредата в собственото си око, преди сламката в другата", завърши той.  

Пламен Христов от "Воля" също направи декларация от трибуната, която се състоеше само от едно изречение: "Аз предлагам най-накрая всеки каквито снимки има вкъщи, да си ги разгледаме, да ги покажем на медиите, и да спрем да се занимаваме с глупости".

Това накара шефа на парламента Димитър Главчев да отвърне на шега, че след час ще даде почивка, за да даде възможност на депутатите да разгледат снимките си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

ognyanz

преди 6 години

До 57: "Президентите са световни лидери,тяхните съветници са с подобен статус". Сериозно ли? Да не си учил и ти за пожарникар като Бойко, та там да са ви дали това определение за съветниците.

71

Хайде стига

преди 6 години

Очевидно е, че този човек иронизира Хитлер. Айде да осъдим всеки, който играе роля на Хитлер с сценка или филм. Докато онзи с нацистките поздрави край танка си ги правеше съвсем сериозно. Какво от това, че не бил облечен като Хитлер? Двата случая не са идентични и изобщо не подлежат на сравнение. Едното е съвсем сериозно действие, другото е лигня. Понеже на Гербавети им държи още влага заради онези с поздравите и сега им паднало да си връщат, ама не е същото и само се излагат.

70

Анонимен

преди 6 години

БСП не вземат ли позиция за отстраняване на този зле прикрит поклонник на фашизма, на следващите избори няма да вземат и половината от гласовете, които спечелиха на тези.

fallback