Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Трябва ли да се извини президентшата за поста си във FB? Разпалена дискусия по този въпроси се разрази в студиото на "България сутрин". Поетесата Маргарита Петкова защити Десислава Радева по повод коментара й в социалните мрежи и подчерта, че Радева не е обидила никого с публикацията си.

Вчера първата дама взриви Facebook, след като публикува пост за провелия се в събота "София Прайд". В деловодството на президенството дори беше заведено писмо срещу нея.

Oще по темата

"Какво лошо казва, обижда ли някого? Това, че една общност не използва съответните предпазни средства, не е работа на държавата, а на самата общност", коментира тя в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според поетесата нападките към Десислава Радева са към президента, а тя е умна, много добре разбира това и е готова да поеме върху себе си подобни писма и нападки.

Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет е на мнение, че категорично е необходимо извинение от страна на президентшата, тъй като изказването й е безотговорно и жонглира със сериозни проблеми.

"Не може да кажеш, че всички проблеми са еднакви. Г-жа Радева засяга много сериозен проблем. Глобалният фонд за ХИВ/СПИН се оттегли от България, защото след 15 години се очаква, че правителството може да поеме тази роля. Надявам се, че тя ще използва позицията си, за да лобира за тези проблеми", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

190

vonko1988

преди 6 години

Трябва да се гордеем с поста й, а *** с либералските ценности да се заврат в миши дупки

189

Стефанов

преди 6 години

Направих си труда да изслушам "доводите" на Радослав Стоянов и възмущението ми от наглостта и безочието, от позьорството и самовлюбеността на обратните. Търсят показност, парадиране, демонстрация и пропаганда на сексуалните си предпочитания. Жалка работа.

188

cazzo duro

преди 6 години

Една консерва "русенско варено" никога не може да стане "бон филе" колкото и да я обучваш. *** си е ***..........

fallback