Корнелия Нинова. Снимка: архив, Булфото
fallback

"И на мен ми се иска обществото да знае истината, медиите да бяха вътре, за да види народът истинското Ви лице за първия КСНС при президента Радев, г- н премиер. Няма да прекрача граници и няма да коментирам секретна информация. Както на КСНС при президента Плевнелиев, така и на този съвет, единствената Ви грижа бе Вашето лично и на партията Ви оцеляване, а не националният интерес." Този коментар написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя отбелязва, че при Плевнелиев единствената  мисъл на премиера  е била как да свали законно избраното правителство, а при Радев - как правителството на ГЕРБ да изкара цял мандат за пръв път.

"На този съвет, Вие отказахте да назначите 1000 души в МВР и 5000 в МО. Попитах Ви какво става с 3 млрд. излишък, та нямате 300 млн. лева, с които да осигурите нормални условия за работа на полицаите. Не ми отговорихте -  къде се изпари излишъкът, но заявихте, че спешно ви трябват още 10 млрд лв. ", пише още Корнелия Нинова. Тя е казала тогава на Борисов,  че ако му мине наум да  тегли нов заем, много мирише на нови избори.

Oще по темата

"Отказахте да започне веднага модернизацията на армията и я разсрочихте за 15 години напред. Вашият министър Горанов заяви, че няма да увеличи до 2% от БВП разходите за отбрана. Тогава казах, че е пълно лицемерие да декларираме, че човекът е най-важен в системата на сигурност, че ще има ускорена модернизация и че ще има 2% за отбрана, след като всички чухме от Вас, че това няма да стане. Казах, че отказвам повече да лъжем хората и по-добре да обявим истината. Десетки години политиците лъжат народа", продължава разясненията лидерът на БСП. Нинова заявила тогава, че тя  няма да излъже и иска промяна в поведението на политическата класа. 

Председателят на БСП продължава: " Попитах Ви - защо го правите. Ще говорите нещо, което нямате никакво намерение да изпълните. Отговорихте - "за да не излезе, че противореча на президента Радев и да изглеждаме приятели". Предупредих държавния глава, че го подвеждате и се оказах права. Още на другия ден изтеглихте от МС доклада по сигурността на служебния министър Янев, в който се казваше цялата истина за състоянието на отбраната. И днес да ми се правите на загрижен спасител - няма да стане."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

ТОЙ Е!

преди 6 години

УЧАСТИЕТО НА БОРИСОВ В СРЕЩАТА ПРИ ПЛЕВНЕЛИЕВ И ИЗЛИШНИТЕ ВЪПРОСИ КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ФАЛИТА НА КТБ, ЗАЩОТО СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТОЙ Е ЗАМЕСЕН. ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТА ОТ ФАЛИТА - РАЗГРАБВАНЕ НА БАНКАТА, НЕ ОТ НАРОДА, А ОТ МАФИЯТА, ЧАСТ ОТ КОЯТО Е ЛЮБИМИЯТ НА МАТ'РЯЛА ПРЕМИЕР, КОЙТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ СЛЕД НАПАДЕНИЕТО НАД БАНКАТА.КАКТО СЕ КАЗВА: СЛЕДВАЙ ПАРИТЕ. ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ КРАДЕЦЪТ ОТ БАНКЯ ВИКА: КОЙ Е КРАДЕЦЪТ. АМИ, КОЙТО ПИТА, ОБИКНОВЕНО Е ТОЙ. ТОЙ Е!

99

Анонимен

преди 6 години

Половин България е собственост на сикаджията, другата половина на Пеевски

98

Анонимен

преди 6 години

Г-жа Нинова!Хубаво е взаимно да се плюете,но по-хубаво е заедно да вземете и да хванете пътя за майната си-т.е. да ни освободите от наглото си присъствие!Вече 28 г -едни и същи простотии-и като думи,и като дела!Не проумявате ли,че сте абсолютно некадърни ***!При свободен референдум за бъдещето ви всички ще бъдете в графата "ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР--ТЕ СИ ЗНАЯТ ЗАЩО"!Северна Корея произвежда ракети както кремвирши-а ние? Четете какво правят хората: през гугъла:"Азия готовится бросит вызов западу"

fallback