Снимка: БТА, архив
fallback

"Инцидентът с ударената от шведски турист камериерка е изключително брутален. Задължително трябва да се вземат мерки и те се вземат. Важно е в такива случаи да се съобщава веднага и до полицията", обяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Oще по темата

За нападателя вече е поискана мярка постоянно задържане под стража.

"За щастие малка част от посетителите на страната ни имат подобни прояви", каза още министърът. 

Тя съобщи, че специални полицейски патрули ще гарантират сигурността по българското Черноморие през активния летен период.

"По морето ще бъдат командировани близо 1000 полицаи от цялата страна, има и 380 видеокамери", каза Ангелкова пред bTv.

Голяма част от тях ще са концентрирани в Слънчев бряг. Поискали сме от концесионерите плажовете да бъдат също и осветени, подчерта министърът.

Сигнали за нарушения ще се приемат през целия сезон на гореща телефонна линия в министерството.

По думите й служебното правителство се е забавило с някои процедури по отдаването на плажовете под наем. Именно заради такова забавяне плажът в Бургас все още не е почистен и подготвен за летния сезон, но това щяло да се случи до дни.

Ангелкова призова българското Черноморие да не се сравнява с Гърция, където плажната ивица и в пъти по-дълга. Там няма изискване за спасители на плажа, напомни министърът.

Николина Ангелкова съобщи още, че министерството подготвя създаването на Съвет по комуникациите към институцията, който ще разработи нови инициативи за атрактивното представяне на България като целогодишна туристическа дестинация.

По-късно след участието си в конгреса на Националния борд по туризъм Ангелкова обяви, че предстои да бъдат преведени над 300 000 лева на МВнР за наемане на лица, които да обработват визите за руски граждани.

И тази година визите за тях ще се издават в рамките на 24 часа. Ангелкова информира също, че се очаква България да поиска разрешение от ЕК групи руски туристи да получават безплатни визи или визи за по-дълъг период, когато пристигат у нас за фестивали или други културни събития, които да бъдат припознати в специално приложение с подобни мероприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

1

преди 6 години

Да другарко гербер,случая е брутален,а на вицепремиера ти балевски е нежен.Само тогава не разбрах,защо черкезина ритна бабата,трябваше да ритне,някой 20годишно турче,че да види ''героя''балевски,къде се..ра..т..гладните.

12

Анонимен

преди 6 години

Днес един господин се тревожи да не изгубим шведските туристи . Колко важно да се печелят пари на всяка цена , дори с бой по обслужващия персонал , в случая камериерка .Този човек в къщи жена и дъщеря има ли ? Срам и позор за един български мъж да каже такива думи , вместо да се вземат адекватни мерки да не се приемат пияни в хотелите . Това ли е важното в случая ,само за печалби да се мисли , а нас да ни трепят *** , шведи и разни преминаващи от арабските държави .Унижението е за нас .

11

Анонимен

преди 6 години

Ангелкова преди една година : "Гърция има 14 500 км, ако не ме лъже паметта, заедно с островите. Ние имаме около 400- 500 км плажна ивица, няма как да сравняваме това"Колкото хубава, толкова и умна

fallback