fallback

Неправителствени организации организираха петиция за разкриване на хетеросексуалните зависимости на лидера на "Воля" Веселин Марешки. Ироничната им инициатива им идва като отговор на призива на зам.-председателя на парламента депутатите да бъдат проверявани за "хомосексуална зависимост".

"Коментарът ми е осъдителен. Самият израз "хомосексуални зависимости" е абсурден и обиден. Марешки използваше това изказване към друг народен представител и отдели хомосексуалните хора като проблемни", сподели пред репортер на Bulgaria ON AIR Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет.

Той подчерта, че основните партии по никакъв начин не си сътрудничат със самата гей общност, за да променят положението.

Oще по темата

Ако един човек има зависимости заради своята хомосексуалност, защо това е така, кое го отличава от хетеросексуалния човек и защо той не иска сексуалната му ориентация да бъде разкривана, попита представителят на БХК.

"Никога институция не е заставала открито в подкрепа на София Прайд и не е комуникирала с нас по нашите проблеми. Като развалена плоча ни се задава въпросът защо организирате прайд", сподели още Радослав Стоянов.

Актьорът Калин Сърменов не се съгласи с нападките към Марешки заради изказването му от парламентарната трибуна.

"От една страна сме активни, а от друга, когато някой ни попита, сме прекалено чувствителни", отбеляза той в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 6 години

Ако беше в друга държава магарето да е влязал в пандиза. Хомосексуалността в някои държави е легална, дори слючват брак в църква. Ама това му беше целта на магарето - известност. През ден е в медиите, снима се с президента и папата.

43

Анонимен

преди 6 години

През последните години крайно отрицателно впечатление ми правят изказванията и действията на актьори и актриси, завършили така наречения НАТФИЗ. Грантаджии, членове на НПО-та, претендират за голяма култура и толеранс, а всъщност тоталния ценностен упадък е именно при тях. То голямо самочувствие иначе до небето.

42

Трапера

преди 6 години

Определено, Марешки не ми е симпатичен! Но с тази си реплика за хомосексуалните в парламента, ми допадна. Нямам против хората с обратни наклонности, а номерата им. Така, че Браво на депутата Марешки и една "много люта" за тези, които не са го разбрали и подиграват.

fallback