Неправителствени организации организираха петиция за разкриване на хетеросексуалните зависимости на лидера на "Воля" Веселин Марешки. Ироничната им инициатива им идва като отговор на призива на зам.-председателя на парламента депутатите да бъдат проверявани за "хомосексуална зависимост".

"Коментарът ми е осъдителен. Самият израз "хомосексуални зависимости" е абсурден и обиден. Марешки използваше това изказване към друг народен представител и отдели хомосексуалните хора като проблемни", сподели пред репортер на Bulgaria ON AIR Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет.

Той подчерта, че основните партии по никакъв начин не си сътрудничат със самата гей общност, за да променят положението.

Още по темата

Ако един човек има зависимости заради своята хомосексуалност, защо това е така, кое го отличава от хетеросексуалния човек и защо той не иска сексуалната му ориентация да бъде разкривана, попита представителят на БХК.

"Никога институция не е заставала открито в подкрепа на София Прайд и не е комуникирала с нас по нашите проблеми. Като развалена плоча ни се задава въпросът защо организирате прайд", сподели още Радослав Стоянов.

Актьорът Калин Сърменов не се съгласи с нападките към Марешки заради изказването му от парламентарната трибуна.

"От една страна сме активни, а от друга, когато някой ни попита, сме прекалено чувствителни", отбеляза той в "България сутрин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase