Посланик Макаров в МС. Снимка: Dnes.bg
fallback

Руският посланик Анатолий Макаров дойде за среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Срещата между двамата е планирана, уточниха от МС. На нея ще бъдат обсъдени теми от взаимен интерес за България и Русия, сред които традиционно са енергийните въпроси.

Oще по темата

Очаква се обаче в разговора премиерът Борисов да постави въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла в Русия от македонска земя при срещата му с македонския му колега Георге Иванов.

Думите на Путин бях коментирани почти веднага от Борисов, който изтъкна, че важното е, че 300 млн. души пишат на кирилица, а не "кой откъде е минал".

При влизането си в МС Макаров отказа да коментира темата пред журналисти.

Вероятно на разговорите двамата ще обсъдят и плановете на правителството ни да намери частен инвеститор за АЕЦ "Белене", както и възможността едното разклонение на "Турски поток" да минава през България и да захранва планираният газов хъб "Балкан".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

sofeto

преди 6 години

СССР и Россията започнаха да наказват "братска" България от момента в който не ги послушахме и решихме да се присъединм към НАТО и ЕС. Затвориха пазара си и започнаха да ни наказват за непослушанието. Вече две десетилетия ни гледат на кръв!

97

Вики

преди 6 години

Путин просто каза истината.

96

До Питам

преди 6 години

Отговарям: масовият американец е на примитивно мисловно ниво - зле образован, може да прави само това, на което е обучен - Brick in the Wall! Руснаците се най-четящият народ в света. В трамвая, тролея, метрото всеки вади книга и чете, а не досажда на околните. Щатите имат над $20000 млрд външен дълг и не им пука, защото няма да го върнат! Американците купуват мозъци, от Русия - изтичат. Сигурно не е от много богат живот, но те се справят с всичко - вече правят това, което до вчера не можеха.

fallback