Снимка: БТА

Руският държавен глава Владимир Путин заявил, че 24 май е празничен ден в Русия заради Деня на славянската писменост, която "дойде у нас от македонската земя". Това пише македонското издание на Deutsche Wellе, позовавайки се на официално съобщение от Кремъл.

Президентът казал това в рамките на срещата с македонския си колега Георге Иванов в Москва, съобщава "Фокус".

От своя страна Иванов заявил, че светите братя Кирил и Методий не са забравени.

"Въпреки, че са минали толкова векове, ние почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий и техния ученик свети Климент. Нашият народ казва, че човек не умира, когато бъде погребан, а когато бъде забравен. Това е нашата обща памет за нашите просветители – Кирил и Методий, и тя ни дава надежда за запазването на тяхното учение", казал още македонският президент.

На срещата Путин изразил надежда за демократично и конституционно разрешаване на вътрешнополитическата ситуация в Македония, предаде ТАСС.

"Внимателно следим случващото се във вашата страна и желаем безусловен успех за това вътрешнополитическата ситуация в Македония да се развива в съответствие на нейната конституция и по демократичен начин", заявил руският президент и отбелязал, че двустранните отношения между двете държави се развиват в положителна насока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase