Снимка: "Сега"
fallback

Една снимка разбуни политическите духове около назначенията на зам.-министри от квотата на "Обединените патриоти".

Павел Тенев, назначен преди два дни за заместник на Николай Нанков в регионалното министерство, взриви социалните мрежи, след като се завъртя негова снимка отпреди 9 г., на която той позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Oще по темата

Кадърът е от личния му профил, но няколко часа след назначението му – профилът бе изтрит.

"Прясно назначеният зам.-министър се оказа обикновен нацист. Тази снимка ясно демонстрира това. Единственото решение е моментално уволнение", възмути се депутатът от БСП Александър Симов.

Съпредседателят на ОП Валери Симеонов, чиято кандидатура е Тенев, не демонстрира притеснение от въпросната снимка.

"Несериозни работи. Нямам Facebook, не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости", коментира той пред "Сега".

През 70-те години на миналия век като студент бил на лагер край лагера в "Бухенвалд".

"Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село", отсече Валери Симеонов.

Във Facebook заваляха негативни мнения, а на профилите на премиера Бойко Борисов и на правителството полетяха въпроси ще бъде ли махнат Тенев. Към момента реакция няма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

аз

преди 6 години

Националсоциализмът не е по-лош от комунизма и империализма ...

116

мм

преди 6 години

Да направиш от восък скулптура на хитлерист е нормално , така ли?

115

Анонимен

преди 6 години

Правим от мухата слон.Защо всички пишещи в този сайт са забравили,че предния папа е бил сътрудник на нацистите,но това не попречи да бъде избран за първи сре католиците.А в случая за една фотография,направена повече от ясно в стил шарж,се правят генерални изводи нацист ли е човекът или не,без изобщо да го познаваме лично.А ,че е грешка от негова страна да прави публично достояние една такава снимка -затова спор няма.

fallback