Снимка: Булфото
fallback

Министърът на правосъдието Цецка Цачева отмени заповед на служебния министър на правосъдието Мария Павлова и възстанови на работа Любомир Талев на длъжност директор на дирекция "Съвет по законодателство".

Същият беше освободен от длъжност в изпитателния едногодишен срок на основание чл.12 от Закона за държавния служител. Решението за отмяна на заповедта е взето след преразглеждане на работата на служителя по негова молба, отчитат от Министерството на правосъдието.

Oще по темата

Името на Талев нашумя в началото на април, когато от правосъдното министерство го обвиниха за виновен за гафа с пуснатите за обществено обсъждане промени в Закона за българското гражданско, с които се забраняваше гласуването на български избори в чужбина.

Ресорният заместник- министър на ведомството Деница Митрова отсече тогава, че уволненият ръководител на дирекция "Съвет по законодателство" Любомир Талев е публикувал законопроекта на своя глава и без изисканите от нея редакции. С тях трябвало да се запази правото на глас на българите, живеещи на територията на Европейския съюз.

Самият Любомир Талев обаче тогава заяви, че текстовете са писани от екипа на държавния глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

сминдух енд чесън

преди 6 години

Ако Цецка не е на работа ще трябва някаква инвалидна пенсия да и се измисли.

19

Цурка от Пльевен

преди 6 години

Наш човек,няма как...

18

Анонимен

преди 6 години

Даа,изигра си ролята това . по телевизията когато бяха предизборните кампании.Полуистини,полулъжи и едва ли не изкара че президентът е качил закона в сайта.Цветанка на бай Ризо щерката услужливо задаваше въпросите си, с отговори.Сега дойде времето да му се отблагодарят.

fallback