Снимка: Булфото, архив
fallback

Най-често срещаният мит е, че Турция се бърка във вътрешните работи на България чрез ДОСТ. Няма намеса, има заявка за добросъседски отношения, настоя лидерът на партията Лютви Местан.

Турция е доказан от столетия добронамерен съсед на България, категоричен бе той и препоръча на десните партии да не се включват в "крайнодесния националистически хор".

Тече проверка от Сметната палата как се финансира ДОСТ, каза Местан и заплаши, че ако се разпространяват други твърдения, ще има съдебни дела. Той напомни пред bTV, че наскоро е спечелил едно дело за 681 лв.

Лютви Местан потвърди, че охраната му от НСО е свалена.

"Не съм коментирал този въпрос, нито когато ми назначиха охраната, нито когато я свалиха, каза той и увери, че не се страхува за живота си. Сега имал един охранител". Колко обаче струва охраната на Местан, не стана ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Гражданин

преди 7 години

И този човек с липса на всякакъв морал и достоинство ще ни говори за МИТ турската намеса за изборите у нас,но самата Турция толкова няма вина,колкото тези,на които мозъкът им е изМИТ,а наш Местанчо там държи първото мястоооо!Всяка страна по един или друг начин се опитва да се меси тук и там на съседите си,НО когато "българин" става проводник на политиката на чужда страна там вече нещата трябва да се назоват с исти нското им име и то е едно -ПРЕДАТЕЛ ! Вън от България! В теб няма нищо българско!

17

Защо?

преди 7 години

Защо се допуска един такъв тип турски агент да говори против България и народа ни? Продаде се на Турция и сега иска да продаде и България!

16

Анонимен

преди 7 години

Тоя пак екзактно лъже!

fallback