Снимка: архив, Булфото
fallback

Депутатите отказаха да замразят заплатите си и така оставиха в сила правилото, според което възнагражденията им се увеличават на всеки три месеца.

Процедурата е записана в правилника на парламента и предвижда индексация на депутатските пари спрямо промяната на средната заплата в обществения сектор.

Oще по темата

БСП внесоха предложение заплатите да се замразят на нивата от декември миналата година, но мнозинството в парламента не прие това. 

За замразяването гласуваха 74 депутата, 31 бяха против, а 81 се въздържаха. От ГЕРБ 29 бяха против, а 53 се въздържаха.

В БСП всички 73 гласували бяха "За", а патриотите - 19 "Въздържали се". В ДПС един гласува "За", а 7 се въздържаха, от "Воля" двама бяха против, а двама се въздържаха. 

По време на дебатите бившият финансов министър и спряган за нов Владислав Горанов обясни, че няма смисъл от замразяването на заплатите.

"Проблемът на средните величини е, че понякога тя расте, а реалните доходи намаляват и икономиката тръгва надолу. Но сега това не е така", заяви той.

Горанов призова да се намери нов механизъм за формиране на заплатите на управляващите. Иначе, според него, винаги щяло да има бедни и богати. Той дори предложи на БСП, ако искат да внесат промяна народните представители да работят без заплати.

От БСП го репликираха, че икономиката на страната върви надолу и доходите на хората намаляват.

Филип Попов от партията на социалистите пък припомни случай от тази зима за човек, който ял сняг, за да оцелее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Пенсионер

преди 6 години

До Анонимен 136 До укротителя на робовладелци:Нито завиждам , нито злобея.Просто исхах да затворя устата на тези дето плюят по държавните служители.И да те питам , мислиш ли че няма нужда от държавни служители?

126

Отговор

преди 6 години

До АК-47 120 Приятел , не разбра ли че за който и да гласуваш няма управия ?.И ако си мислиш че Нинова се е затичала да управя България, много се лъжеш.И от нея нищо не става.Послед опит е да се състави експертно , не партийно правителство с даказали се в годините специалисти .Ако и това не проработи , закриваме държавата.

125

Анонимен

преди 6 години

Goranov s 200 lv li jivee ako tova e jivot ili s 580 lv e drugarja goranov jivee s 6000 i dr dobavki skapi koli dchofiori ohta i imoti slugi v kuhnata taka sa novobogataschite ot gerb patrioti bsp te sa efni i saschti naroda gi preisbra daschto trabcaache novi isbori. Te sa. Se edni i saschti komunisti bkp samo v dr imena partiizi prebojadisani dezata na bkp

fallback