Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов поздрави прокуратурата за серията проверки в държавни комисии и агенции. В понеделник ДАНС и обвинението влязаха в КЕВР, вчера в АПИ, а днес се очаква проверка в НЕК. 

"Всички искат румънския модел. Това е румънският модел - да се събудиш сутрин и да чуеш кого разследват. Бой по всички, така че да има превенция и да спрем по тази тема да се говори... Каквото и да е съмнение за корупция... Който, където и както го заварят, трябва да се провери и да му се повдигат обвинения", каза Борисов в парламента.

Още по темата

Лидерът на ГЕРБ се срещна в Народното събрание с британския евродепутат от Консервативната партия Джефри ван Орден. Двамата обсъдили бъдещото председателство от България на Съвета на ЕС, което ще съвпадне с преговорите на Великобритания по Brexit. 

"Така че България, освен всички наши отговорности, които имаме, става изключателно важна за тези преговори. Нещо, което надявам се и българският парламент, и политическите партии да съзнават - колко България вече става важна в Европа", каза Борисов. 

"И стабилността, спокойствието, разумът, отговорността пред Европа минава през България. Просто Господ така отреди - в най-сложния момент за Европа България да бъде в центъра", допълни лидерът на ГЕРБ. Борисов допълни и че България трябва да се възползва от възможностите. 

Бъдещият премиер отново разкритикува БСП заради отказа да разреши на Деница Златева да остане министър в кабинета на ГЕРБ и патриотите. 

"Деструктивността на БСП е факт. Само на думи лъжат хората, че са конструктивни по национални теми. Европредседателството е национална тема", каза лидерът на ГЕРБ.

Според него социалистите искат само да рушат, а най-силната им страна били конспиративните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase