Снимка: архив, Булфото

Зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира персоналния състав на бъдещото коалиционно правителство между ГЕРБ и Обединените патриоти.

Още по темата
Единственият, който е ясен за следващия кабинет, това е бъдещият министър-председател Бойко Борисов, отсече лаконично той, след като по-рано днес и самият Борисов обясни, че не са обсъждани имена за министри, а е готова само управленската програма.

Бъдещият премиер увери, че персоналният състав на кабинета ще е тема на разговори между ГЕРБ и патриотите през следващата седмица.

Цветанов подчерта, че това, което ще се поеме като ангажимент на база на коалиционното споразумение, е в рамките на 1 месец или 40 дни да може да се направи подробна управленска програма от порядъка на 200-300 страници.

Зам.-шефът на ГЕРБ допълни, че се надява на подкрепата и на опозиционните БСП и ДПС по въпросите, свързани с председателството ни на ЕС.

В програмата за управление на страната до 2021 г. било заложено обвързването на помощите със заетост, а не само раздаването на социални помощи.

"Това, което е изключително важно и беше акцент в нашата управленска програма и има сходства с програмата на Обединените патриоти е помощта, която ще се дава на социално слабите - тя ще бъде обвързана с това децата им да посещават детска градина и училище, за да може наистина да имаме перспектива и икономически растеж с тези хора, които ще могат след време да бъдат активни и да имат съответната адекватност за трудовия пазар", коментира Цветанов.

Част от приоритетите на управляващата коалиция била и борбата с битовата престъпност, като целта е да има полицай във всяко село.

Сред другите цели на следващата власт били изцяло нова наказателна политика, нов Наказателен кодекс, тримесечни отчети на председателите на ВКС, на ВАС, на главния прокурор.

По думите му, приоритетно ще бъде и всичко, свързано с увеличаването на БВП, за да се стигне до средна работна заплата от 1500 лева и 650 минимална работна заплата след 4 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase