Снимка: архив БТА
fallback

Днес и утре парламентът е място за среща след среща в реденето на нов кабинет и търсенето на подкрепа за него.

Малко преди обяд в Народното събрание започна поредният кръг преговори между ГЕРБ и Обединените патриоти. В разговорите участват Цветан Цветанов, Томислав  Дончев и Делян Добрев от името на ГЕРБ и Милен Михов и Емил Димитров от името на Патриотите.

По неофициална информация лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също е в парламента.

Oще по темата

Той е в очакване на друга среща, свързана с предстоящото управление – с лидера на БСП Корнелия Нинова.

Поканата за лидерския разговор бе отправена от ГЕРБ през уикенда. БСП вече обяви, че няма да участва в състава на бъдещия кабинет и остава опозиция.

Победителите на изборите обаче поискаха да съгласуват със социалистите приоритетите на бъдещото управление - българското председателство на Съвета на ЕС, което започва от 1 януари 2018 г, мигрантския натиск и напрежението в Югоизточна Европа и Близкия Изток.

Поканата бе за 11 часа днес, но тя така и не се състоя. По неофициална информация тази сутрин ръководството на БСП е заседавало и е решило Нинова да се отзове на поисканите разговори.

Часът на срещата обаче е пренасрочен за 14 часа следобед.

Разговорите с Патриотите днес се очаква да се насочат към ресорите социална и външна политика. Това стана ясно след вчерашния кръг преговори. След тях се разбра и че ГЕРБ и Обединените патриоти вече с апостигнали консенсус по четири от ресорите на бъдещата власт – сигурност, енергетика, туризъм и спорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

До *** 21От умрял писмо! Чакайте, чакайте, чакайте, чакайте...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

13

Анонимен

преди 7 години

Герб, Герб, БСП, БСП, ПАТ-бишкото, ПАТ-бишкоти! Вдигат цените на парното и горивата - ааааууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу!

12

Анонимен

преди 7 години

Лелееее,какъв пореден резил от страна на Борисов.Предложил на Нинова поста председател на НС.Тоя си мисли,че може да купи всеки.Няма друг такъв ***.Няма и да има.

fallback