Снимка: архив Булфото
fallback

И ГЕРБ показа недоволството си от шоковото поскъпване на цените на природния газ. Партията на Бойко Борисов обяви скока за неприемлив и призова "Булгаргаз" да потърси резерви, за да ревизира искането си за по-високи цени.

По-рано и БСП разкритикува поскъпването и поиска то да бъде отменено.

От ГЕРБ пък обявиха притесненията не на социалистите за лицемерни.

Oще по темата
"Тези, които трябва да бъдат и са притеснени от случващото се, сме именно ние от ГЕРБ", каза бившият енергиен министър Теменужка Петкова.

Тя обвини служебното правителство, че слага капан пред бъдещия кабинет на ГЕРБ.

Петкова се обърна към "Булгаргаз" с призив да се потърсят резерви, за да се ревизира поисканата от тях цена. "Сигурна съм, че могат да се намерят резерви", коментира Петкова.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев също призова да бъде преразгледано искането за увеличение на цената на газа.

"Всички държавни институции, на първо място говоря за КЕВР, говоря за държавните дружества в газовия сектор, трябва да изстискат абсолютно всички резерви", каза той.

Дончев обясни, че през последните години е направено всичко възможно да се извоюва независимостта на КЕВР. Сега, каза той, възможните решения са в ръцете на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

йоко оно

преди 7 години

ГЕРБ на бесилото!!!

61

tz92

преди 7 години

Е, няма такова лицемери като на ГЕРБ. Хем, вдигат цената, веднага след като спечелиха изборите, хем били против. Няма да ви минат тези евтини номерца!!!

60

факт

преди 7 години

Ами Путин явно не е доволен от резултата на БСП на парламентарните избори.Сега ще ни вдига газта двойно,тройно,десеторно,кой знае колко......Не дойдоха неговите хора на власт и сега е бесен.

fallback