Снимка: Община Копривщица
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, народните представители от София област Иван Ченчев, Лало Кирилов и Радослав Стойчев, както и общинските съветници на левицата в Копривщица се обявяват срещу посегателството - статутът на Копривщица като град-музей да бъде премахнат. Това съобщиха от Националния съвет на БСП.

Oще по темата

В своята позиция те призовават общинските съветници от ГЕРБ да ревизират намерението си.

"Копривщица е символ на българщината, който представя уникалността и културното богатство на страната ни пред света. Копривщица ни дава и самочувствието на народ, който се гордее с историята и традициите си", аргументират се представителите на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

:((

преди 7 години

В БСП не членуват ли изтъкнати архитекти, историци, културолози, за да направят това възражение от компетентни позиции?Ама, не! На първо място е Корнелия - на всяка манджа мерудия!Ще ви припомня случая с дьо Гол отпреди повече от 50 години. Попитали го за мнението му относно някаква изложба.Той отговорил: "Нищо не мога да кажа, не съм експерт във всички области, както източноевропейските ръководители!"Явно, и до днес не са се променили неща, за които са ни се подигравали преди толкова време!

14

Решение

преди 7 години

Ама изпратете го тоя бетонен барон да строи в Сирия или Афганистан

13

Анонимен

преди 7 години

Да бяха мислили като му беше времето, а сега излиза, че след като ген.Румен Радев се намеси, изведнъж всички гербери се сетиха за патриотизма.А то цялата далавера беше за да може един гербер да строи в Копривщица.Пълна пародия.

fallback