Снимка: архив Булфото
fallback

Служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов като свой медиен съветник. Причината е, че е нарушил правилото за неутралитет на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Самият Гарелов обясни, че причина за уволнението му е днешното му телевизионно участие, в което той зае страната на Елена Йончева във войната й с Бойко Борисов. Тя избухна след като бившият премиер обяви, че държавата е плащала за интервюта на журналистката, а тя отвърна, че ще го съди.

"Говорих със служебния министър-председател Огнян Герджиков. Той устно ме уведоми, че съм уволнен като медиен съветник. Писмено все още не съм подписал нищо. Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение", каза Гарелов пред "Нова телевизия".

"Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов", обясни още Гарелов.

Той съобщи, че освобождаването му е станало след реакция на бившия премиер.

"Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS", каза Гарелов пред "Труд".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 79 Нека не месим Русия тук в коментарите по освобождаването на г-н Гарелов.Със сигурност СМС за който се говори не е дошъл от Москва.

82

Циганин

преди 7 години

Гледах интервюто и не видях нищо за което може да е уволни Гарелов ,а защо Бойко командва Герджиков -това е въпроса ? Герджиков кто европеец трябва да си поададе оставката , щом отвън някой му нарежда кого да уволнява или там оре толова е уплетена олигархията с политиката , че ние долу не можем и да си преставим .

81

...........

преди 7 години

Много искам да знам какво е пишело в СМС-са! Сигурно е било нещо кратко и просташко като за милиционерска тиква! Например - Гиржиков, ако не го манеш тоа Гарелов от кабинета ше ти спра евросубсидийте!!!

fallback