Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Всички партии дават предизборни леви обещания, всички се занимават със социални грижи. Това коментира пред Bulgaria ON AIR политическият анализатор Арман Бабикян.

"Предизборната сергия с обещанията изглежда изключително лява. Тук имам предвид и ГЕРБ, и БСП, и Патриотичния фронт. Всички се занимават със социални грижи, увеличаване на пенсиите, заплатите. Има и топла любов към образованието, културата и медицината. Програмите им са като програма на ООН за възстановяване на Хаити. За икономика се говори пътьом - "чрез икономика ще ви увеличим заплатите", каза той.

Според Нено Димов от Институтa за дясна политика една от двете големи политически сили ще спечели с малко изборите и ще избърза да направи кабинет.

"Една от двете големи партии ще има с два гласа повече. Едната от двете може да избърза и да се опита да направи правителство, но според мен БСП е в доста сериозна изолация. Практически може само с ДПС да се коалира, а като че ли не го желае", заяви Димов.

Бабикян и Димов коментираха пред Bulgaria ON AIR и декласираните роми и идващото ново политическо време.

"Никой не говори за тези 700 хил. декласирани роми. Това е тема, която явно се избягва в българската политика. А това е начин България да стане по-богата - нещо от перото разходи ще влезе в перото приходи, ако поне 300 хил. роми се социализират", каза Бабикян.

От своя страна Димов заключи, че настройването към новото политическо време е ключово за оцеляването на партиите.

"За мен основният проблем е това, че те все още живеят в едно отминало политическо време. Само тези партии, които успеят да се настроят към идващото ново време, ще оцелеят", каза Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase